≫ 

"Vas nije briga": Mislite o jakim rečima tetke devojčice nestale u Novom Sadu kad legnete da spavate

- Malo sam i besna. Uplašena takođe jer pubertet kuca na vrata i u našoj kući. U suludo vreme, kada opasnost vreba sa svih strana, jasno je da ovakve situacije lede krv u žilama i parališu telo - napisala je rođaka pronađene devojčice

  • 11
Vanja nestala Foto: Facebook

Vest da je večeras pronađena nestala tinejdžerka V. M. (16), iz Novog Sada, obradovala je sve. Samo oni koji su prošli kroz slično iskustvo mogu da znaju kako je bilo roditeljima i porodici devojčice dok nisu saznali šta je s njom. 

Njena tetka se u postu na Fejsbuku zahvalila svima koji su učestvovali u potrazi i ujedno objasnila šta se desilo. Mnogi slučajevi nestale dece se završe srećno i hvala bogu da je tako. Ali, tokom mnogih potraga javnost učestvuje dok se traga za detetom, a potom se roditelji uglavnom distanciraju od te iste javnosti koja im je bila potrebna u potrazi i ne saznamo šta se detetu desilo, pa se odlučilo da ode od kuće. Bez obzira da li je to prva ozbiljna ljubav, zabranjena, slabija ocena u školi, strogi roditelji ili nešto sasvim drugo, možda bi neko iz tog iskustva mogao i nešto korisno da izvuče i primeni u svom odnosu sa detetom.

Stoga, ova objava mnogo znači jer "javnost" može da vidi da nema sramote u tome objasniti zašto je dete otišlo od kuće. I kako je napisala Marijana, i mi verujemo da će nekom biti od koristi.

Njenu objavu prenosimo u celosti:

- U ime porodice, želim da se zahvalim svima koji su nam se na bilo koji način našli u ovom vrlo delikatnom momentu, koji smo živeli od sinoć u 22:30. Policijskoj upravi Novi Sad - Odeljenju za potrage, Žandarmeriji, kolegama, koleginicama i prijateljima koji su posle radnog vremena išli u potragu, svim novinarima i novinarkama koji su širili vest, roditeljima Vanjinih drugara i drugarica, Igoru Juriću i vama dragi prijatelji kao i svima koji su javljali i delili po mrežama vest o nestanku. Mnogo ljudi je nudilo pomoć i hvala svima - napisala je Marijana.

- Moj lični osvrt, možda će nekom biti od koristi.

- V. ni na koji način, spolja, nije problematično dete. Dobar đak, vaspitano dete. Veče pre nestanka, zamerila je roditeljima što nisu dovoljno strogi, jer je nisu grdili za slabiju ocenu koju je dobila u školi. Na mamino "nije kraj sveta, popravićeš" ona je odgovorila otprilike "vas nije briga". Od malena se borila da bude najbolja, da ima sve petice, bez pritiska od strane roditelja, naprotiv. Ne znam šta bih rekla, osim da bih volela da je meni bilo tako.

- Malo sam i besna. Uplašena takođe jer pubertet kuca na vrata i u našoj kući. U suludo vreme, kada opasnost vreba sa svih strana, jasno je da ovakve situacije lede krv u žilama i parališu telo. Užasno iskustvo koje nikome ne bismo poželeli. Ona je dobro, detalje još uvek ne znam, svakako nisu ni bitni. Put raspleta i rada na sebi je pred njom.

Tetka nestale devojčice Printskrin: Facebook

- Trudili smo se da svima odgovorimo na mnogobrojne poruke i pozive, ali nekada zaista nismo bili u stanju i situaciji da pričamo, roditelji su skoro sve vreme od sinoć bili na terenu sa policijom, a mreže i poruke koje su nam pristizale sa svih strana smo uporedo hendlovali i oni i ja. Neke od tih poruka su bile i olakšavajuće u smislu da su bile dobar putokaz, da je ovaj nestanak bio njena odluka.

- Moram da se zahvalim za kraj i mojoj drugarici Branki koja je sve vreme bila uz mene, izigravala detektiva i zvala sve poznanike kako bismo došli do neke plus informacije - napisala je ona.

"Traženje pažnje" ili "zagorčavanje života"

Kako se navodi u jednom od komentara, "bukvalno najnormalnije ponašanje pank tinejdžerke, nije ovo nova pojava, nova je panika jer živimo u užasnim vremenima".

"Svi smo mi, na ovaj ili onaj način, zagorčavali život svojim roditeljima kao pubertetlije. I naša deca nama", navodi se u drugom komentaru.

"Čudni su načini na koje deca traže pažnju i dokaz da nam je stalo", navodi se u komentaru.

"Samo ću jedno reći: deca moraju da osete bezuslovnu ljubav roditelja. Ona se ne podrazumeva, kako mi često mislimo", smatra jedna korisnica Fejsbuka.

U školu nije ni otišla

Podsetimo, devojčica je nestala nakon što se juče zaputila ka Zmaj Jovinoj gimnaziji iz Kisačke ulice oko dva popodne.

Kako je njena majka ispričala za Telegraf, devojčica je delovala normalno pre polaska u školu, a kao i svakog utorka posle časova trebalo je da ode na privatan engleski. Roditelji su očekivali da se pojavi u stanu oko 10 časova uveče, ali to se nije dogodilo.

- Kada smo videli da je nema nakon što je engleski završen uspaničili smo se. Zvala sam je nekoliko puta, ali se nije javila. Nakon toga zvala sam njene drugare iz škole i onda mi je rečeno da se ona u gimnaziji nije ni pojavila - rekla je sinoć uznemirena majka. Prema njenim rečima, ovo se nikada ranije nije desilo jer je V. veoma mirno dete, ne pije, ne puši i nema momka.

Video: Ovo je bio rasplet kome smo se nadali: Četvorogodišnja Kleo pronađena posle više od dve nedelje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    26. oktobar 2022 | 23:18

    Vaspitajte dete, da ne ide od kuće bez javljanja. Svaka druga od 15 do 16 g nestaje, a znase gde je. Bezi bre!!!

  • Lala

    27. oktobar 2022 | 01:46

    Problem kod omladine sto nemaju osnovno vaspitanje i strahopostovanje, a problem roditelja je sto nemaju autoritet. Generalno je problem drustva sto su uticali na nacin vaspitanja deteta i uticaj drustva samog na dete. Smatram da roditelj ne moze biti "drugar" sa detetom, vec jedna figura u detetovom zivotu koja ce ga nauciti pravi nacin funkcionisanja i samog zivota. Jer roditeljeva obaveza je da vaspita to dete i da mu pruzi ono sto treba. Ljubav i razumevanje su samo dodatna povezanost sa detetom.

  • Gala

    26. oktobar 2022 | 23:46

    Pobegla sto roditelje nije briga za slabu ocenu,prije ce biti da je obratno,danasnji roditelji stvaraju deci pritisak da moraju biti savrseni u svim oblastima i ja sam bila takva ali na srecu dosla sam na vreme pameti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA