≫ 

Supruga preminulog Marka neutešna, pokreće se istaga: Poslala sam ga zdravog, a više ga nema

Mediji su izveštavali da je mladiću tokom kolonoskopije u Ćupriji probušeno tanko i debelo crevo. Porodica navodi i da je osim creva imao i oštećenja jednjaka i plućnog krila

  • 8
Marko Stojanović Foto: Facebook

Tridesetogodišnji mladić iz Svilajnca koji je nakon komplikacija tokom kolonoskopije iz Ćuprije prebačen u Kragujevac, a potom u Beograd, preminuo je u Kliničkom centru Srbije.

Mladić je u ponedeljak u Opštoj bolnici u Ćupriji podvrgnut kolonoskopskom pregledu, a zbog nastalih komplikacija, prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu, a potom i u UKC Srbije.

Mediji su izveštavali, pozivajući se na članove njegove porodice, da je mladiću tokom kolonoskopije u Ćupriji probušeno tanko i debelo crevo. Porodica navodi i da je osim creva imao i oštećenja jednjaka i plućnog krila.

Iz bolnice u Ćupriji je za RTS rečeno da je pokrenut postupak kontrole.

- Odmah po neželjenom događaju Bolnica u Ćupriji pokrenula je postupak vanredne unutrašnje kontrole svih učesnika i proveru kvaliteta stručnog rada. Takođe je, u skladu sa propisanom procedurom, odmah obavešteno Ministarstvo zdravlja i zdravstvena inspekcija - potvrdio je za RTS dr Slobodan Gajić, direktor Opšte bolnice Ćuprija.

Vest da je Marko noćas preminuo potvrdila je za Kurir njegova neutešna supruga Nikolina Antić.

Ona nije bila u mogućnosti da razgovara u tom teškom trenutku, ali je samo dan pre suprugove smrti ispričala okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

- Mom mužu Marku lekar u ćuprijskoj bolnici probušio je i debelo i tanko crevo tokom konoloskopije, a posle intervencije u kojoj je to hirurg zakrpio nije mogao da se probudi iz anestezije, ispostavlja se da su mu pluća probušena, pa je u komi prebačen u Kragujevac, a odatle u Urgentni centar u Beograd - rekla je za Kurir juče.

Kaže da su mu lekari davali jedan odsto šanse da preživi kada je nakon pregleda pao u duboku komu.

Marko koji s Nikolinom ima sinčića od 15 meseci i ćerkicu iz prvog braka od 10 godina.

Kako kaže njegova supruga, imao je krv u stolici pa je poslat na kolonoskopiju (snimanje debelog creva).

Nikolina tvrdi da mu je lekar prilikom kolonoskopije probušio debelo, a zakačio i tanko crevo.

- Odmah je prevezen kod hirurga i kako su mi kasnije rekli doktori i u Kragujevcu i u Beogradu, hirurg je to maestralno obradio i sve zakrpio. Međutim, javlja se novi problem verovatno je anesteziolog pogrešio. Kako je bio intubiran tokom intervencije kod hirurga oštećen mu je jednjak i pluća, koja su praktično probušena - ispričala je Nikolina.

Ona je navela da su Marku vadili vazduh iz pluća, ali i da mu se od četvrtka stanje pogoršalo.

- Problem je mozak, upao je u duboku komu i mozak mu je natekao. Rade analize da vide da li mozak uopšte ima funkciju, da nije nastupila moždana smrt. Očajni smo svi, i Markovi roditelji, rodbina, prijatelji... Poslali smo čitavog čoveka na obično snimanje, a njega su svog izbušili - rekla je.

Kaže da su obilazili sve manastire, molili se svi Bogu samo da Marko dobije ovu bitku. U planu ima da tuži ćuprijsku bolnicu.

U ćuprijskoj bolnici za Kurir su rekli da je u toku vanredni unutrašnji nadzor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    29. oktobar 2022 | 18:15

    Dozivotna robija za krivce, to je ravno ubistvu.

  • Vasa

    29. oktobar 2022 | 18:43

    Po povredama pre bi se reklo da su ga nabijali na ražanj a ne radili kolonoskopiju. Kakve veze imaju povrede jednjaka i plućnog krila sa kolonoskopijom?! Strašno.🙁

  • Ruja

    29. oktobar 2022 | 20:33

    Nema ratovi netrebaju pored ovakvih nazovimo ih samo lekarima ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA