Oglasila se ministarka zdravlja o slučaju Marka, koji je najverovatnije preminuo zbog greške lekara

Za Markov život, lekari su se borili pet dana, ali su komplikacije njegovog stanja nažalost bile kobne

  • 73
LISTA SNS GRUJICIC Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministarka zdravlja Danica Grujičić oglasila se povodom smrti Marka S. (31), mladića koji je najverovatnije preminuo usled greške lekara u Ćupriji, kada su mu prilikom kolonoskopskog pregleda probušili creva.

- Inspekcija Ministarstva zdravlja će biti u ponedeljak u bolnici u Ćupriji, a nakon toga sledi spoljašnja provera kvaliteta lečenja - izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić za Nova.rs.

Za Markov život, lekari su se borili pet dana, ali su komplikacije njegovog stanja nažalost bile kobne.

On je posle pregleda u ćuprijskoj bolnici 24. oktobra, upao u komu iz koje se nije probudio.

Njegova supruga Nikolina, sa kojom ima jednogodišnje dete, je ranije za medije izjavila da je Marko na pregled "otišao zdrav i prav“, a da je, kako tvrdi, zapao u komu posle greške lekara, koji su mu prilikom pregleda probušili tanko i debelo crevo, a kasnije, tokom hitnog prebacivanja na hirurgiju, probušili i plućno krilo u procesu intubacije.

Video: Umesto BSŽ vakcine 600 beba dobilo fiziološki rastvor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strim

    29. oktobar 2022 | 17:18

    Kupljene diplome i stranacki kadar na mestima gde ne bi smeo da bude. Danas se molis Bogu da ne moras kod doktora jer je realno da ces za rutinsku intervenciju da ostanes invalid ili mrtav. Oni koji su valjali otisli su preko tako da ce ovoga biti sve vise i vise. Ko zna koliko je ljudi za vreme ove korone umrlo njihovom greskom ali su sve pripisali koroni...

  • Anja

    29. oktobar 2022 | 17:12

    TO SU SVE NECIJA DECA KOJA SU NOVCEM DOBIJALA DIPLOME A ZATIM I POSAO.PRAVI LEKARI SU VEĆ ODAVNO UMRLI ILI OTIŠLI U PENZIJU.

  • Lora

    29. oktobar 2022 | 17:09

    Covek je umro greskom lekara, sto nije prvi put. Cuprijska bolnica je bolnica ruglo i sramota, bede i totalnog haosa i korupcije. Mozda ministarka treba da ode i obidje tu i druge bolnice iz unutasnjosti, da vidi iz kog su veka. I sta ce da se desi doktorima, zbog greske?! Nista. Jer, nikada lekari nisu u Srbiji odgovarali, za pocinjene greske. Zato i ima svega jer vlast i ministri, direktori su stranacke licnosti, sa mnogim kupljenim diplomama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA