≫ 

Pad temperature za 15 stepeni: Ubrzo stiže zahlađenje, čuveni meteorolog dao prognozu

Od ovog dana kreće jače pogoršanje vremena

  • 1
Trg Republike

Foto: Nikola Tomić

Današnji dan obeležiće prave letnje temperature. Negde se čak očekuje i 29 stepeni! A već za vikend osetićemo ulazak u novembar, jer će temprature pasti za 15 stepeni. 

- Od petka je moguće jače pogoršanje, padavine i zahlađenje. Posle 8. novembra sledi nova stabilizacija koja bi mogla potrajati do 14. novembra. Jutra će biti hladna, ali dani relativno topli i prijatni - piše meteorolog Marko Čubrilo.

Danas će, navodi, ka nama u južnom strujanju priticati neobično topao vazduh te će u predelima gde ne bude magle maksimum biti od 23 do 28 stepeni, a lokalno možda i oko 29 stepeni Celzijusa i ponegde bi to mogao biti jedan od najtoplijih novembarskih dana.

- Topao vazduh će nam priticati ispred prostranog ciklona i hladnog fronta. U sredu se uz prolazno naoblačenje i okretanje vetra na zapadni smer padavine uglavnom ne očekuju, ali će doći do razbijanja magle i manjeg osveženja te će maksimumi biti od 14 do 22 stepena, što je i dalje iznad proseka za početak novembra. U petak posle podne očekuje se premeštanje hladnog fronta koji će prvo zahvatiti severozapadne predele regiona donoseći pojačan severozapadni vetar, kišu, moguću grmljavinu i jače zahlađenje - najavljuje Čubrilo.

Kako kaže, za naredni vikend bi uz pretežno oblačno, vetrovito i hladnije vreme iznad 900 metara nadmorske visine moglo biti i snega.

- Maksimumi će se kretati od 5 do 15 stepeni, što je u granicama proseka za taj deo godine. Od nedelje uveče suvo i početkom sledeće nedelje jutra hladna uz minimume od 0 do 8 te će biti uslova za prizeman mraz. Tokom dana prvo prohladno, a od 8.11. toplije uz maksimume koji bi ponovo mogli biti malo preko proseka.

Video: Na nebu se pojavio magičan fenomen i tačno se zna šta predskazuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    1. novembar 2022 | 13:14

    Po čemu je ovaj čuven? Po tome što se malo češće pojavljuje i medijima od drugih? Inače prognoze su mu uopštene i sa velikim greškama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA