≫ 

Sirene za uzbunu oglasiće se u Guči: Opština obavestila građane kako da reaguju

Organizatori pozivaju sve građane opštine Lučani da prisustvuju prezentaciji navedene vežbe civilne zaštite

  • 0
Guča Foto: RINA/Ilustracija

Opština Lučani u saradnji sa dobrotvornom organizacijom SPC "Čovekoljublje", u okviru projekta "Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije pripravnosti u Republici Srbiji", organizuje pokaznu vežbu civilne zaštite koja će se održati u Guči na platou ispred restorana "Dragačevski horizonti" u petak, 4. novembra u 10 sati.

U realizaciji pokazne vežbe će učestvovati predstavnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Guča, Policijske stanice, Crvenog krsta, Doma zdravlja, JKP "Komunalca" poverenici civilne zaštite i članovi Štaba za vanredne situacije.

- Cilj pokazne vežbe je da se u što realnijim uslovima i uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti i zaštite proveri i prikaže rad svih subjekata i snaga smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja u vanrednim situacijama na teritoriji opštine Lučani. Radni zadatak ove vežbe je gašenje požara na objektu, spasavanje i evakuacija ugroženih lica, pružanje prve i medicinske pomoći povređenim licima, gašenje požara na otvorenom , provera spremnosti subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje, provera vozila, opreme i tehnike - kažu za RINU u lokalnoj samoupravi.

Organizatori upozoravaju građanstvo da će tokom vežbe, u petak od 10 do 11 sati, biti emitovani zvučni signali za uzbunu i hitne intervencije i pozivaju sve građane opštine Lučani da prisustvuju prezentaciji navedene vežbe civilne zaštite.

Video: Održana generalna proba vežbe MUP-a Gruža 2022

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA