≫ 

Zoltan kao ljubimce ima magarce koji samo što ne progovore: Najmlađi i najslađi je Vilmoš, ima samo 7 dana

– Ovi magarci ništa ne rade. Po ceo dan uživaju, pasu, piju vode, jednostavno rade šta im je volja. Obožavaju hleb. Kad dajem psima da jedu toliko se deru da moram i njima da dam po komad - objašnjava Zoltan

  • 2
Magarci, farma magaraca Foto: Pixabay

Vilmoš, Virag, Maki, Piroš, Mariš, Boško samo su neka od imena vesele magareće družine koja bezbrižno živi na salašu Zoltana Budaija, nedaleko od Zrenjanina, piše I love Zrenjanin.

Imena su dobijali prema svecu na koji su rođeni. Nekada, pa i danas magarci su desna ruka čoveka, služe da nose svakojaki teret. To na ovom salašu nikada nije bio slučaj.

Zoltan Budai nabavio ih je svojevremeno samo zato što mu je to bio dečački san. U pauzi radova oko goveda, svinja, ovaca ili peradi sa njima provede trenutke odmora i kako kaže toliko su pitomi da još samo fali da progovore.

– Ovi magarci ništa ne rade. Po ceo dan uživaju, pasu, piju vode jednostavno rade šta im je volja. Obožavaju hleb. Kad dajem psima da jedu toliko se deru da moram i njima da dam po komad. Najmlađi Vilmoš došao je na svet pre 7 dana i trenutno ima status najveće maze. No, neće zadugo, za koji dan Virag treba da se opuli, videćemo koji će biti svetac pa će to ime i poneti – rekao je Zoltan Budai, vlasnik salaša za I love Zrenjanin.

Magarci se kod nas gaje tek na nekoliko mesta i to u Sremu, zbog visoko cenjenog i skupog mleka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alimpije

    5. novembar 2022 | 01:29

    Lepa priča,baš mi se svidela....

  • mm

    5. novembar 2022 | 07:49

    Pa lepo ... dosta vise sa tim psima, psi su jedine zivotinje koje ne volim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA