≫ 

Porodica Ametović iz Radalja u školskom stanu čeka svoj novi dom: "Stan je lep i čist, ali kuća je kuća"

Inicijativa za rekonstrukciju doma porodice Ametović pokrenuta je još sredinom godine, ali su radove odložile zakonske procedure

  • 0

Porodicu Amatović iz Radalja kod Malog Zvornika, čija je sudbina rasplakala čitavu Srbiju, mesec i po dana posle stravične tragedije u kojoj je život izgubio devetogodišnji dečak, očekuje bolje sutra.

U kući bez osnovnih uslova za život, Dragan Ametović je odgajio četvoro dece, a uprkos siromaštvu nikad nije želeo da ih prepusti na staranje drugome.

Od nemaštine pokušalo je da ih otrgne na stotine humanih ljudi koji su im pomagali u hrani, odeći, novcu, a rekonstrukciju svog doma, nažalost, dočekaoje tek nakon tragedije u kojoj je život izgubio najstariji sin.

Dragan i njegovo troje dece, sada su smešteni u školski stan u kojem će boraviti dok radovi ne budu gotovi, prenosi RTS.

- Sad smo u stanu, lepo je baš i sve je čisto, i sviđa mi se ovde baš, ali kuća je kuća, i jedva čekam da se uselimo u nju - kaže ćerka Milka Ametović.

Bez vode, i sa dva kreveta na kojima je spavalo njih petoro, živeli su godinama. Nakon obnove, njihova kuća, biće i sigurnija, toplija, ali i veća, jer će dobiti dodatnih 40 kvadrata.

- Kuća porodice Ametović je u jako lošem stanju, pa je opština Mali Zvornik, između ostalog, uzela da kuću rekonstruiše i dogradi, ne baš od temelja, ali znači ostaće samo njegovi zidovi, ostalo će biti znači sve urađeno, i kupatilo, jer nemaju ni kupatilo - objašnjava Zoran Brkić, inženjer građevine.

Inicijativa za rekonstrukciju doma porodice Ametović pokrenuta je još sredinom godine, ali su radove odložile zakonske procedure. Deo novca obezbeđen je iz opštinskog budžeta, a deo od humanitarnih priloga građana.

- Tu je najveći i ogromni problem nastao oko legalizacije , prvo su morali braća, sestre, kod notara svi da se odreknu, a onda mi to da završimo. Urađena je građevinska dozvola, prošlo je sve to, evo dali smo milion dinara Centru za socijalni rad kao direktnu pomoć izvođaču koji je prošao na njihovom pozivu - navodi Zoran Jevtić, predsednik Opštine Mali Zvornik.

Ukoliko vremenski uslovi posluže, Ametovići bi u svoj dom trebalo da se vrate najkasnije do proleća. Za opremanje domaćinstva i kompletan zavreštak radova nedostaje još oko milion dinara, zbog čega se dobrotovorni prilozi i dalje prikupljaju širom malozvorničke opštine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA