≫ 

Srbi organizovano na Zadušnicama u Mitrovici: Ponovo zatekli žalostan prizor

Skrnavljenje počelo nakon sukoba na KiM i pogroma srpskog stanovništva

  • 3

Srbi koji su danas, na Mitrovske zadušnice, obišli groblje u južnom delu Kosovske Mitrovice zatekli su uništene spomenike i zarasle grobove.

Spomenici su oboreni ili ukradeni i odneti, a jedini način da odu na groblje je organizovan prevoz i zajednički odlazak za Mitrovske zadušnice, prenosi Kosovo onlajn.

Portal navodi da građani iz godine u godinu sve teže pronalaze grobove svojih najmilijih i prenosi izjave Srba koji kažu da su išli od groba do groba pokušavajući da nađi mesto gde su sahranjeni njihovi najbliži.

Oni su takođe ispričali da dolaze mahom za Zadušnice, kada je odlazak na groblje organizovan.

Na pravoslavnom groblju u južnom delu Kosovske Mitrovice najviše spomenika je porušeno neposredno nakon sukoba na KiM i u pogromu nad Srbima u martu 2004. godine, ali je to nastavljeno i kasnije.

Uništeno je i porušeno više od 90 odsto spomenika na groblju, navodi Kosovo onlajn.

Prevoz za Srbe koji su obišli groblje u južnom delu Kosovske Mitrovice organizovala je crkvena opština Kosovska Mitrovica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    5. novembar 2022 | 13:25

    Ova sramota pred celim svetom nemo opominje koliku mrznju EU i SA D podsticu i stite besprizornim lazima. Ti grobovi nisu rake vec kolevke novih snaga

  • zztop

    5. novembar 2022 | 11:45

    Sramota , albanci ni lišće nisu pomeli ... baš tužno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA