Nema čekanja na radno mesto? Ovih nastavnika nedostaje u srpskim školama, možete li da pretpostavite

Veliki problem za direktore škola koji svakog septembra strahuju od bolovanja ili penzionisanja kadra

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Aha
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Nastavnik

    07. novembar 2022 | 21:29

    U skolama godinama ne primaju nastavnike na neodredjeno, a ima slobodnih mesta. Zasto ministre, direktori? Previse mladi rade na zameni, u skoli u Borci,u Drainacu, Sremacu, a ima slobodnih mesta?! Zasto i zbog cega se ceka da se podnese zahtev Skolskoj upravi?

  • Profesor

    07. novembar 2022 | 09:15

    Problem je veliki a rešenje je prosto ali ako se neko pravi da ne vidi rešenje, to je drugi problem. Navedeni fakulteti, matematike i fizike, koji "školuju" deficitarni kadar ustvari ne rade svoj osnovni posao jer je kod njih prolaznost ispod 2%. Dobijaju najpametniju decu koju Srbija ima i od takve dece ne umeju da naprave matematičara i fizičara koji će da predaje matematiku i fiziku drugoj deci. Uskoro se nijedno dete neće upisivati na te njihove fakultete, tako da i oni sami neće imati profesorski kadar. Njih to gotovo uopšte ne interesuje jer im je glavni zadatak da jure SCI radove u međunarodnim časopisima, za "debele" pare jer u Srbiji takvih časopisa gotovo i nema. Objavljivanje radova na SCI listi je potrebno zbog njihovog napredovanja i to je propisalo Ministarstvo prosvete nauke i tehnoloskog razvoja, koje je glavni krivac za stanje u prosveti i visokom školstvu. Vrlo brzo će nam nacija biti potpuno nepismena što se tiče prirodnih nauka, matematike i fizike. To znači da ćemo biti nepismeni i što se tiče tehnike i tehnologije a bez njih nema proizvodnje i razvoja društva. U socijalizam bi takvo delovanje bilo okarakterisano kao subverzivno i zbog toga bi mnogi odgovarali...

  • Marta

    07. novembar 2022 | 07:28

    U kakvom je stanju školstvo, nije čudno što niko neće u prosvetu. Učitelje i nastavnike maltretiraju ( i psihički i fizički) đaci i roditelji, trpe pritisak od ministarstva, inspekcije, direktora, psihološko pedagoške službe, nametnuta im je ogromna administracija, rad sa inkluzivnom decom je pravi pakao... Školstvo urušeno, slučajno ili namerno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA