≫ 

Čemer i jad porodice Stojanović: Otac i majka teško bolesni, sin operisan, dele jednu sobu, žive sa 13.000

Perica, njegova supruga Snežana i sin Vojislav žive u uslovima nedostojnim čoveka

  • 9

Perica Stojanović (52) ratni veteran iz Prokuplja živi u nehumanim uslovima sa svojom nevenčanom suprugom i sinom Vojislavom u porodičnoj kući. Deo kuće je izgoreo u požaru, pa zbog toga su njih troje prinuđeni da žive u jednoj sobi. Da tragadija bude veća, Perica je zbog teškog psihičkog stanja onesposobljen za ozbiljniji rad i prinuđen da sebe i svoju porodicu izdržava sa 13.000 dinara socijalne pomoći.

Njegova nevenčana supruga Snežana je takođe težak bolesnik, boluje od karcinoma na mozgu i karcinoma štitne žlezde. Jednom je operisana, druga operacija je zakazana. Takođe je onesposobljena za rad i da privređuje. 

Njihova teška sudbina ganula je humanitarca iz Kuršumlije, Dejana Markovića Miloševića, koji ih je obišao, a svoje utiske o tome koliko zaista teško žive, podelio sa nama.

- Pericu je zatekao rat kao vojnika u Hrvatskoj, kasnije je bio mobilisan i u Bosni i Hercegovini. Posle, kada se zaratilo na Kosovu i Metohiji, takođe je bio mobilisan i poslat u rat. Nakon završetka rata 1999. godine, razboleo se i imao je teških psihičkih problema. Takođe, imao je i srčanih problema, i pored toga, počele su da mu se otvaraju rane na nogama. Zbog čega, ne znam, ali možda je bio prisutan tamo gde su bile bacane bombe, tamo gde je bilo zračenja - priča Dejan za Telegraf.rs.

Kako kaže, Perica je radno nesposoban. Osim što ima psihičke poteškoće, ima i problem sa nogama jer mu se otvaraju rane i ne može da se obuje.

- Oni žive sa 13.000 dinara socijalne pomoći. Kako preživljavaju, ne znam. Ali, pored te crkavice, Perica radi privremene poslove, svega po dva ili tri sata. Obično pomaže nekome da prenese drva ili iscepa drva. Uzme tako, 500, 600 dinara, čisto da ima dodatno koji sitniš za svoju porodicu - tvrdi Dejan.

Kako dodaje, četrnaestogodišnji sin Vojislav je takođe u teškom zdravstvenom stanju. Operisao se dva puta. Jedanput je imao operaciju bruha, a drugi put stomaka.

Zbog požara koji im je uništio dobar deo kuće, porodica Stojanović živi u jednoj sobi, a kupatilo je u katastrofalnom stanju. Bojler im je pokvaren i ne radi. Takođe, ne poseduju česme u kupatlu i ne mogu normalno da operu ruke. Kanalizaciju imaju, ali vodokotlić, nažalost, ne radi.

Mole se svi ljudi dobre volje da pomognu porodici Stojanović.

Račun za pomoć je: 200-12934164516 Snežana Živković, Reljinac, Prokuplje.

Telefon za informacije: 0611714045 Dejan Marković Milošević.

Video: Slađanu iz Ovče su amputirane obe noge, sada živi u nehumanim uslovima i bori se za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    8. novembar 2022 | 22:20

    Gos.dragi...Duša da zaboli. Njih je sevap pomoći. Ovo čoveka razoruža, dovede do suza. Tuga je mala reč 😔

  • Bajka

    8. novembar 2022 | 22:44

    Pretužno

  • mima

    9. novembar 2022 | 07:02

    to je bruka drzave nase i nasih institucija za brigu o ljudima,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA