• 0
 ≫ 

Ružić naložio inspekciji da izvrši nadzor zbog slučaja vrtića u Pećincima: "Pravo deteta ne sme biti ugroženo"

 ≫ 

Ministarstvo je, kako je naveo, sa pažnjom pratilo postupanje gradske i pokrajinske inspekcije, koje su bile nadležne za postupanje u ovom slučaju, u prvom i drugom stepenu

  • 0
vrtić ilustracija

Foto: Pixabay/_Alicja_

Ministar prosvete, Branko Ružić, naložio je Republičkoj prosvetnoj inspekciji da izvrši nadzor nad radom gradskog i pokrajinskog inspektora, kao i predškolske ustanove "Vlada Obradović Kameni" u Pećincima po isteku roka koji je ustanovi dat za izjašnjenje po pitanju upućivanja roditelja da deca idu u vrtić u Šimanovcima.

Republička prosvetna inspekcija će izvršiti nalog kako bi utvrdili sve činjenice i preduzeli neophodne mere, saopštio je danas Ružić, ističući da u prvom planu treba da bude najbolji interes deteta i nikakva politička prepucavanja ne treba da narušavaju prava dece, prenosi Tanjug.

Ministarstvo je, kako je naveo, sa pažnjom pratilo postupanje gradske i pokrajinske inspekcije, koje su bile nadležne za postupanje u ovom slučaju, u prvom i drugom stepenu.

- Iako smo u redovnoj komunikaciji sa lokalnom i pokrajinskom vlasti na ovu temu, i lično sam se obraćao predsedniku opštine, poštujem njihovu nadležnost i red postupanja u takvim slučajevima. Ali ako nalazi republičkog inspektora pokažu da postoji osnov za disciplinski postupak rukovodioca, naravno da će Ministarstvo takvu odluku i doneti - saopštio je Ružić.

Ministar je naveo da nema problem sa nerazumevanjem nadležnosti i upiranjem prsta u njega i da se slaže da tu vrstu komunikacije treba bolje objasniti, pre svega, roditeljima.

- Jer, ponavljam, pravo deteta ne sme biti ugroženo, ali imam problem sa političkim igrama na račun dece. Jedina stvar koja mi nije jasna iz političkog igrokaza u medijima da li jesam dao sve od sebe, ili se pravim mrtav i ucenjen sam čovek. Takve optužbe me ne interesuju, niti me potresaju, jedino me što me interesuje je pravo deteta, red i zakon - zaključio je ministar prosvete.

Video: Branko Ružić: Od 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu do 12 sati je 34% onlajn

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA