Projekat nastavnice i učenika Prve kragujevačke gimnazije u vrhu: Među 10 najboljih rešenja za učenje na svetu

Projekat "Escape Room" je svoje mesto u finalu izborio u konkurenciji 800 pristiglih prijava iz preko 50 zemalja sveta. Glasanje je otvoreno do 21. novembra

  • 0
Projekat, učenje, Prva kragujevačka gimnazija Printskrin/etf.europa.eu

Projekat Escape Room koji je zajedno sa učenicima Prve kragujevačke gimnazije kreirala nastavnica Katarina Veljković, plasirao se među 10 finalista za najbolje inovativno rešenje u oblasti nastave i učenja na svetskom takmičenju koje organizuje Evropska fondacija za obuku. Za projekat nastavnice i učenika Prve kragujevačke gimnazije možete glasati na sajtu etf.europa.eu.

Nastavnica i mentorka tima Katarina Veljković navodi da je ponosna na svoje učenike.

"Kreiranjem Eskejp sobe u Majnkraftu postali smo deo sveta. Pokazali smo da smo pravi kreatori nastavnih sadržaja koji povećavaju svest o važnosti bezbednog korišćenja interneta i time postavljamo stepen digitalne pismenosti učenika na viši nivo. Ono što je najvažnije, metodika koju smo koristili pri izradi Eskejp sobe se može primeniti na sve nastavne predmete, i zbog toga je ovakav pristup i priznat kao inovativan", kaže Veljkovićeva.

Projekat "Escape Room" je svoje mesto u finalu izborio u konkurenciji 800 pristiglih prijava iz preko 50 zemalja sveta. Glasanje je otvoreno do 21. novembra.

Podsetimo, Telegraf.rs je pisao o ovoj nastavnici računarstva i informatike u Prvoj kragujevačkoj gimanziji, nedavno je ušla u top 50 finalista za prestižnu nagradu Global Teacher Prize, za koju se borilo 10.000 nastavnika iz 179 zemalja. Kriterijumi su bili inovativnost, da učenici postižu dobre rezultate u daljem školovanju, da postaju građani sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA