≫ 

Veliko srce jedne umetnice: Lepa Marija sa đacima slikala godinu dana, radove prodaju u humanitarne svrhe

Ovaj projekat je, naglašava, od samog početka dečija ideja

  • 1
Likovna umetnica Marija Komarac Osnovna škola Vuk Karadžić Bračin humanitarnu prodajnu izložbu dečijih radova Fičer Foto: Privatna arhiva/Marija Komarac

Likovna umetnica, Marija Komarac iz Paraćina odlučila je da sa učenicima iz Bračina održi humanitarnu prodajnu izložbu u OŠ "Vuk Karadžić" u kojoj predaje. I to sa humanim ciljem - da novac od svakog prodatog rada koji su zajedno kreirali, ode onima kojima je preko potreban.

Lepa Marija velikog srca i čarobnih ruku odlučila je sa svojim đacima da ovim humanim gestom pomogne nekoj socijalno ugroženoj porodici iz krajeva u okolini škole. To su, kako kaže Marija, smatrali najprikladnijim.

Ovaj projekat je, naglašava, od samog početka dečija ideja.

- Oni su slikali pod mojim rukovodstvom - dodaje Marija.

Da ovakva umetnost zahteva vreme potvrdila je i Marija koja ističe da je za slike koje su se našle na večerašnjoj izložbi radilo godinu dana u okviru jednosmenske nastave, a deca su, dodaje, odmah pristala da novac ode u humanitarne svrhe, onima kojima je to najpotrebnije.

Na ovu ideju su je, kako objašnjava Marija, inspirisala deca, ali i ljubav koju neguje prema "portretu".

- Objedinili smo sve time što smo izabrali ličnosti koje su deca mahom želela.  Radovi su rađeni cele prošle školske godine - priča Marija.

Večerašnja izložba je, kako kaže, prošla odlično. Ističe da su veoma zadovoljni posećenšću ovom događaju koji vodi humanom cilju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA