≫ 

Jelenu život nije mazio, poslednja nevolja je koštala doma: S bolesnim sinom u privremenom smeštaju, bez hrane

"Kad sam se nakon prvog šoka pribrala, videla sam da je kuća u dimu i plamenu"

  • 0
Kuća požar dim plamen Foto-ilustracija: Shutterstock

Jelenu Jević (67) iz Kikinde, život nije mazio, a poslednja nevolja zadesila ju je pre nekoliko dana. Nakon što je u februaru doživela tešku saobraćajnu nesreću, u požaru koji je u petak, između tri i četiri sata iza ponoći zahvatio njenu kuću, izgoreli su nameštaj, bela tehnika, odeća…

Majka je uspela da iz zapaljene kuće spase teško bolesnog sina Marka (41). Privremeni krov nad glavom našla je u hostelu. Teškom mukom, pokazujući zgarište i tavanicu koja preti da se obruši, ispričala je šta se desilo kobne noći.

– Probudio me je dim. Nisam mogla da dišem. Kad sam se nakon prvog šoka pribrala, videla sam da je kuća u dimu i plamenu. Otrčala sam do sobe u kojoj je spavao sin. Jedva sam uspela da ga spasim, a plamen mu je ispekao ruku. Do požara je došlo zbog neispravne i stare električne instalacije. Šteta je ogromna, a sin i ja sad nemamo gde - jada se nesrećna Kikinđanka za Gradski.

Kaže da su vatrogasci požar gasili oko sat vremena, dok su ona i sin ćutke gledali kako im vatra guta dom.

- Centar za socijalni rad našao nam je privremeni smeštaj u hostelu i tamo možemo da budemo još dva dana. Nakon toga ne znam gde ćemo. Imam penziju 35.000 dinara. Dok sam bila zdrava, nisam birala posao. Uglavnom sam radila sezonske poslove. Prilikom povratka, negde kod Stare Pazove, kombi u kom smo bili se prevrnuo nekoliko puta.

Sad imam šipku u nozi i teško se krećem. I dosad smo Marko i ja teško živeli. Ne pitajte kako je sada - iskrena je Jelena i moli dobre ljude za pomoć.

Potreban joj je manji stan koji nije skup, a neophodni hrana, odeća, obuća, sredstva za higijenu, građevinski materijal, bela tehnika, nameštaj kako bi se kuća popravila.

- Zahvalna sam za svaku pomoć. Nemamo šta da obučemo, ni gde da se okupamo, ni gde da jedemo, nemamo ništa.

Kikinđani vole da kažu da žive u gradu dobrih ljudi. Ukoliko želite da pomognete, to možete da učiniti uplatom na žiro račun Jelene Jević, Rajfajzen banka 265-0000000580627-52.

Video: Zapalio se automobil kod petlje Lasta: Buktinja na auto-putu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA