≫ 

Zbog sipanja žara izgoreo kontejner za selekciju otpada u Pirotu: Potpuno se istopio, ostali samo točkići

U Pirotu je nedavno počelo primarno i sekundarno izdvajanje komunalnog otpada

  • 3
Pirot, kontejner Foto: Pirotske vesti

Plastični kontejner namenjen za odlaganje plastike, stakla i metala, pre dva dana potpuno je izgoreo u jednom pirotskom naselju, nakom što je u njega sipan žar.

U Pirotu je nedavno počelo primarno i sekundarno izdvajanje komunalnog otpada. Tim povodom vlasnicima individualnih domaćinstava podeljene su plastične kante za odlaganje otpada, a u gradu su postavljeni novi kontejneri na kojima je naznačeno koja vrsta otpada se u njih odlaže, pišu Pirotske vesti.

Ova novina u Pirotu naišla je na veliko razumevanje građana, ali neke loše navike, poput sipanja žara i pepela u kontejner još uvek su prisutne.

Kako se vidi na fotografijama sa lica mesta, kontejner je potpuno istopljen, a od njega ostali su samo točkići.

"Početni efekti separacije otpada su jako pozitivni i jedan ovakav, svakako, neprimeren slučaj ne može da utiče na naša nastojanja da savesno i na savremen način upravljamo komunalnim otpadom. Podelili smo nekoliko hiljada flajera sa uputstvima o selektovanju i odlaganju otpada iz domaćinstva. Na sreću, veliki broj grđana pridržava se toga, na čemu smo izuzetno zahvalni, i molimo da se ovakav slučaj sa sipanjem žara u kontejnere ubuduće ne dešava. Verujemo da se radi o nehatu. Građani koji se greju na drva ili ugalj trebalo bi da u svom domaćinstvu imaju metalnu kantu za žar i pepeo, koji se kasnije može upotrebiti korisno za đubrenje zemljišta", naveo je direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov.

Video: Požar u porodičnoj kući u Novom Sadu: Vatra kulja iz prozora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA