≫ 

RHMZ izdao upozorenje, Srbija u žutom meteoalarmu, vreme potencijalno opasno: Moguće poplave zbog padavina?

Najniža temperatura kretaće se od 4 do 9 stepeni, a najviša dnevna od 11 na severu Vojvodine do 17 na jugu Srbije

  • 3
Nevreme u Beogradu Foto: Nikola Anđić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava da će sutra cela Srbija biti u žutom meteoalarmu zbog padavina koje će za 12 časova biti veća od 20 litara po metru kvadratnom. 

Od danas do ponedeljka na području Srbije očekuju obilnije padavine koje mogu izazvati poplave i otežano kretanje saobraćaja.

Veća količina kiše danas i sutra najpre se očekuje u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlje.

Očekuje se da ukupna količina kiše za četiri dana u Vojvodini dostigne od 20 do 40 mm, a u ostalim krajevima od 40 do 70 mm, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u regionu Pomoravlja i Homoljskih planina lokalno i više.

U Srbiji će ujutru biti ponegde kratkotrajna magla, a u toku dana biće umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom.

Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar tokom dana u pojačanju. Uveče i u toku noći vetar će biti u skretanju na severozapadni.

Vremenska prognoza za 18. novembar 2022. godine Printskrin: RHMZ

Najniža temperatura kretaće se od 4 do 9 stepeni, a najviša dnevna od 11 na severu Vojvodine do 17 na jugu Srbije.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima. Najniža temperatura biće oko 9, a najviša oko 13 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, biće pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše.

U subotu (19.11.) se više padavina (od 20 do 30 mm za 24 časa) očekuje u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak (20 - 21.11.) zona intenzivnih padavina izmeštati ka jugu i istoku Srbije uz količinu kiše ponegde veću i od 40 mm za 24 časa.

U noći između nedelje i ponedeljka kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije uz lokalno stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm na većim visinama, a u ponedeljak tokom dana sneg je moguć i u regionu Homoljskih planina.

Žuti meteoalarm Printskin: RHMZ

Maksimalne temperature u većini mesta iznosiće od 6 do 11 stepeni, a na jugu i istoku Srbije i do 15 stepeni.

U utorak i sredu (22 - 23.11.) duvaće košava, a u oblasti Dinarskih planina jak jugozapadni vetar. Česta naoblačenja s kišom, na planinama i sa snegom očekuju se i u nastavku naredne sedmice.

Video: Nevreme biblijskih razmera u Kikindi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fis

    18. novembar 2022 | 07:12

    Kakve poplave, jezera reke potoci prazni i presusili, samo padaaaj.... 👌💪😄

  • 🌴

    18. novembar 2022 | 07:39

    Pali sve turbine pravi struju.

  • Darija

    18. novembar 2022 | 09:21

    Koliko vremena kiša nije pala, vidi se po krovovima, drveću, ulicama, sve je prašnjavo i prljavo, drveće nema onu lepu jesenju boju lišća. Trebala bi kiša da pada jedno deset dana da sve opere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA