Popis je završen: Evo ko će biti kažnjen sa 20.000 do 50.000 dinara jer nije popisan

Uskoro se mogu očekivati preliminarnim rezultati popisa stanovništva 2022.

  • 14
Popis stanovnika Foto: RZS, Shutterstock

Sinoć u 20 časova i zvanično je završen popis 2022. a do tog doba svi oni koji nisu popisani mogli su da se jave na broj kol-centra i popišu se telefonski. Za pojedince koji su direktno odbili da učestvuju predviđene su kazne od 20.000 do 50.000 dinara.

Ljiljana Đorđević, načelnica odeljenja popisa u Republičkom zavodu za statistiku objasnila je da su kazne predviđene za ona lica koja su direktno odbila da budu popisana.

- Za ostale koji se nisu popisali, jer recimo nisu bili tu, ili ih neko od njihovih nije popisao, kazne nisu predviđene. Ne možemo kazniti nekog ko nije direktno odbio učestvovanje - istakla je ona za K1 info a preneo je Tanjug.

Кako je dodala, sada će se raditi na obradi podataka i uskoro se mogu očekivati preliminarnim rezultati.

Popis je prethodno bio produžen, a građanima je bila ostavljena mogućnost da od 8. do 17. novembra ovu dužnost obave telefonski.

Snežana Lakčević, pomoćnica direktora RZS, najavila je da 2. decembra počinje postpopisna anketa koja će pokazati koliki je obuhvat jedinica popisa, odnosno domaćinstava, lica i stanova.

Video: Telegraf na terenu sa popisivačem stanovništva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Распучин

    18. novembar 2022 | 08:46

    Да ли ће стварно казнити и Шиптаре из Прешева, Бујановца и Медвеђе који су ,,традиционално" одбили да се попишу?!

  • Stojko

    18. novembar 2022 | 08:41

    Dolazili kod mene u zgradu, zvonili na vrata komsije u stanu pored mog, otisli, ja zvao call centar da se prijavim, rekli nista ne brinite zvace vas kolege, i evo prodje popis a mene i suprugu nisu popisali. pri tome zivimo u Beogradu, u Dimitrija Tucovica, a ne na Kobiljoj glavi ili na vrhu Rtnja pa da ih shvatim.

  • Opet ja

    18. novembar 2022 | 09:55

    A kako ćete da naplatite i kakve kazne organizatorima popisivanja ako nisu organizovali popis stanovništva Kosmeta ner kako zvanično tvrdimo Kosmet je neotuđivi i stvarni deo države Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA