≫ 

Nulta pozitivna krvna grupa već duže vreme na minimumu: Situacija nije kao na leto, ali treba krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom "Karavan ljubavi“ održaće se prvi put u Beogradu od 19. do 21. novembra

  • 1

Institut za transfuziju krvi Srbije i Centar za međunarodnu javnu politiku organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Karavan ljubavi“ koja će se održati od 19. do 21. novembra prvi put u Beogradu, rekla je za Tanjug Mirjana Knežević, Institut za transfuziju krvi i ukazala da je nulta pozitivna krvna grupa već duži period na mimimumu.

“Trenutno situacija jeste stabilnija u odnosu na leto koje je iza nas zbog akcija koje realizujemo sa maturantima i studentima, ali je ipak i dalje smanjen priliv određenih krvnih grupa, pre svega nulte pozitivne krvne grupe, koja je već duži vremenski period na minimunu. Transfuziomobil Instituta za transfuziju krvi biće od 10 do 15 časova na nekoliko lokacija. U subotu ćemo biti u Rakovici, na Vidikovac, kod Hrama Preobraženja Gospodnjeg, na Čukarica - Ada Mall”, rekla Knežević.

Ona je navela da će u nedelju biti na Novom Beogradu kod UŠĆE Shopping Centra, zatim na Voždovacu kod Tržnog centar „Banjica“, dok će u ponedeljak biti na Zvezdari kod Gradske opštine, i na Novom Beogradu, kod starog Merkatora.

Video: U ovoj situaciji možemo da zadovoljimo samo vitalno ugrožene: Rezerve krvi na minimumu u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    18. novembar 2022 | 18:12

    Људе треба охрабрити да дају крв, треба их мотивисати. Локалне самоуправе би могле за добровољне даваоце крви да обезбеде бесплатан паркинг на територији града у трајању од три месеца !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA