≫ 

Bujični vodotokovi prete da se izliju: Stanje pripravnosti u Lučanima

Ranije danas od RHMZ-a stiglo je i upozorenje na veliku količinu padavina za područje Republike Srbije

  • 0
Kiša padavine bujica Foto: RINA

Zbog mogućih obilnih padavina u naredna tri dana Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani naložio je stanje pripravnosti jer se može očekivati izlivanje bujičnih vodotokova na teritoriji opštine.

"U stanju prirpravnosti nalaze se nadležna preduzeća JKP "Komunalac" Lučani i JP "Dragačevo putevi" Guča, sa obavezom da obezbede dežurstvo mehanizacije i ljudstva, kako bi se obezbedilo pravovremeno reagovanje u slučaju potrebe.

Apeluje se i na građane da preduzmu sve preventivne mere u cilju sprečavanja i ublažavanja posledica koje mogu nastati usled izlivanja bujičnih vodotoka, da pročistite propuste, mostove i kanale", rečeno je za RINU u Štabu za vanredne situacije.

Najkritičnija tačka u Lučanima, reka Bjelica, koja je u prethodnim poplavama nosila sve pred sobom sada je ukroćena i ne predstavlja opasnost za građane, jer je postavljen bedem koji brani domaćinstva od poplava. Rizični su još uvek samo planinski bujični potoci.

Ranije danas od RHMZ-a stiglo je i upozorenje na veliku količinu padavina za područje Republike Srbije, u kome se navodi da će u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji u periodu od 18. 11. do 21. 11. 2022.godine, količina padavina biti od 40 do 70 mm za 4 dana, lokalno i više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA