≫ 

Najnovije upozorenje RHMZ: Velika količina padavina, vreme potencijalno opasno

Na području Šumadije, Pomoravlja i jugozapadne Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, dok je u ostalim delovima zemlje na snazi žuti meteo-alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno

  • 2
Nevreme u Beogradu

Foto: Nikola Anđić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas od sredine dana obilna kiša očekuje u zapadnim, centralnim i jugozapadnim delovima Srbije, uz količinu od 20 do 40 mm, na jugozapadu lokalno i do 60 mm za 24 sata.

U nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina će se izmestiti ka jugu i istoku zemlje.

Na području Šumadije, Pomoravlja i jugozapadne Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, dok je u ostalim delovima zemlje na snazi žuti meteo-alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

Danas se očekuje novo jače naoblačenje koje će najintenzivniju kišu usloviti od sredine dana u zapadnim, jugozapadnim i centralnim delovima Srbije, gde se očekuje od 20 do 40 mm, a na jugozapadu lokalno i do 60 mm za 24 sata. U Vojvodini je prognozirana količina od 10 do 20 mm za 24 h, dok će najmanje kiše biti na jugoistoku Srbije. Ka jugu i istoku zemlje zona intenzivnih padavina izmestiće se u nedelju i ponedeljak.

U noći između nedelje i ponedeljka kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije uz lokalno stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm na većim visinama. Maksimalne temperature u većini mesta od šest do 11, a na jugu i istoku Srbije i do 17 stepeni.

U utorak i sredu duvaće jaka i olujna košava, na jugu Banata i sa udarima orkanske jačine, a u oblasti Dinarskih planina jak jugozapadni vetar uz kratkotrajnu kišu. Od četvrtka promenljivo oblačno sa više sunčanih intervala i suvo.

Video: Crnilo nad Pančevom: Sprema se ogromno nevreme, sudeći po oblacima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вук

    19. novembar 2022 | 09:04

    Треба да пада, све је суво као барут, а држава треба да води рачуна о водотоковима?!

  • Pele

    19. novembar 2022 | 10:10

    A šta je tu opasno , kiša

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA