≫ 

Ivan je zbog Jelene postao jedan od najboljih sinhronih plivača: Zajedno osvojili više od 220 medalja

Studiramo i treniramo, svako svoje ima i dobri smo studenti. Ne bismo da se hvalimo previše, sport nam je fokus

  • 3

Velika ljubav prema sportu i vodi, dovela je Ivana Martinović (20) i Jelenu Kontić (20) iz Beograda do velike ljubavi u koju su uplovili. Slučajno su se upoznali, a potom i zavoleli, a danas zajedno osvajaju medalje u posebnom sportu koji u našoj državi nije mnogo "popularan". Sinhrono plivanje, uprkos težini koju nosi, Jeleni nije bio problem budući da od devete godine vodi bitku sa dijabetesom

Slučajni susret na bazenu

"Ja sam trenirao plivanje i ona je imala kod nas u bazenu treninge, tako smo se upoznali. Viđali smo se tu na treninzima, nije to bilo nešto često, nego povremeno. Ali brzo smo se zaljubili, sada smo zajedno poslednjih godinu dana", počinju svoju prelepu priču za Telegraf.rs Ivan i Jelena.

Dijabetes je otkrila kad je imala svega devet godina. "Ja sam živela u Turskoj koja je prelepa, ali sa se vratila 2016. godine i počela da treniram ovde, a onda se sve redom dešavalo. Budući da mi je sa devet godina konstatovan dijabetes, meni su rekli da nikako ne treniram mnogo, ali ja sam na svoju ruku odlučila da probam, i mogu vam reći da su mi rezultati sve bolji i da je šećer pod kontrolom", kaže Jelena.

Jelena i Ivan su sjajni sportisi, ali i dobri studenti. Jelena studira turski jezik, dok se Ivan opredelio za ekonomiju."Studiramo i treniramo, svako svoje ima i dobri smo studenti. Ne bismo da se hvalimo previše, sport nam je fokus".

Sinhrono plivanje, muški sport ili ne?

"Jelena je prva trenirala sinhrono plivanje, a ja sam samo plivanje i radio sam kao spasilac. Potom sam odlučio da se oprobam u sinhronom plivanju, moji me nisu podržali, svi su mi rekli kako je to ženski sport i kako meni to ne treba, pa moja majka je bila prva koja se samo nasmejala onako, iz šale, ali ja sam odlučio da sledim svoju želju. Nazivali su me i homoseksualcem, ali nije me zanimalo imao sam svoj cilj", priseća se Ivan momenta kada mu je bilo najteže.

Ivan i Jelena broje po više od 220 medalja koje su osvajali na raznim takmičenjima."Učestvovali smo u svim mogućim takmičenjima i osvajali medalje. Moramo da kažemo da nam je najveći cilj Svetsko prvenstvo u Japanu, Olimpijske igre koje se održavaju 2028. godine gde učestvuju muško ženski paroci. Drago nam je da smo bili veoma uspešni u ovom sportu, koji je jako težak jer pre svega u ovo ulazi teretana, ples, plivanje i dosta disciplina. Naš trening traje oko 5,6 sati dnevno", objašnjavaju Ivan i Jelena i dodaju:

"Definitivno je ovaj sport nešto posebno, nije to puko plesanje, već jako puno delova ima. Svaka koreografija mora da bude do detalja osmišljena, pa istezanje, plivanje, tretana...jednostavno, ovaj sport vam sve pruža i ne znam zašto se karakteriše kao ženski sport! Moramo da napomenemo da smo bili na Evropskom prvenstvu na petom mestu, a Srbija je bila na sedmom mestu od ukupno 22 države koje su učestvovale".

Jelena i Ivan imaju poruku za sve one koji se dvoume da li da se bave sinhronim plivanjem."Pozivamo sve koji vole ovaj sport da nam se pridruže, ovo nije običan sport, ovo je ono što vam daje sve mogućnosti da budete uspešni u više disiplina. Ne slušajte nikoga, pratite svoje snove i mi smo praili svoje - nismo se pokajali".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedan momak

    19. novembar 2022 | 14:27

    Moj je san da nadjem devojku i da se jednog dana ozenim pa nikako taj san da ostvarim. Sledim svoje snove, ali ne vredi koliko god se trudio.

  • Vukasinovkc

    19. novembar 2022 | 14:45

    Brazil nije i.me kao nekad Eu ima puno boljih fudbaldra I repezsntscija od Brazila. Mimontalnl smo polji od Brszila Tocemo im dokazati vec 20 kad Budemo ukrstili nogr.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA