≫ 

Leskovac ustao na noge: Skup podrške koleginici iz Trstenika koju su učenici napali i izmakli joj stolicu

Bojana Stefanović, nastavnica istorije u leskovačkoj Osnovnoj školi "Kosta Stamenković" koja je preko društvenih mreža pozvala kolege na protest istakla je da je ovo crvena linija

  • 4
Nasilje Tehnička škola, Trstenik, pesnica Foto-kolaž: Nikola Anđić, Pixabay

Na širokoj čaršiji u Leskovcu prosvetni radnici organizovali su protesni skup u znak solidarnosti i podrške koleginici iz Trstenika koja je pretrpela učeničko nasilje.

Đaci su joj izmakli stolicu i incindent snimali.

Bojana Stefanović, nastavnica istorije u leskovačkoj Osnovnoj školi "Kosta Stamenković" koja je preko društvenih mreža pozvala kolege na protest istakla je da je ovo crvena linija, krajnje vreme da nadležne institucije raaguju, piše RTS.

Učestalo nasilničko ponašanje učenika pokazuje da je deci potrebna pomoć i da u rešavanje problema treba da se uključe svi, roditelji, prosvetni radnici, Ministarstvo prosvete.

Na skupu je rečeno da iako postoje pravilnici o zaštiti nastavnika da se oni retko primenjuju.

Zbog toga prosvetni radnici traže da se zakoni dosledno poštuju i da se konačno u potpunosti yzabrani upotreba mobilnih telefona u školi.

Video: Građani Trstenika šokirani zbog nasilja nad profesorkom u Tehničkoj školi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevaaan

    19. novembar 2022 | 13:52

    Bravo za sve koji podržavaju gospođu. Đaci moraju postati pravi đaci, trebalo bi da se vrednosti prave vrate u školske klupe, da se zna ko je ko. A mali, budući kriminalci na vreme da se resetuju i ozbiljno kazne, a i njihovi roditelji, jer su roditelji upravo i najveći krivci za ponašanje dece.

  • 123

    19. novembar 2022 | 14:17

    Moramo da zaštitimo sve zaposlene ljude u našoj zemlji bez obzira dali su to prosvetari,apotekari,doktori,prodavci,radnici gradske cistoce,vozaci autobusa itd.Napad na bilo koje zaposleno lice,na njegovom radnom mestu, drzava treba da tretira kao napad na SLUŽBENO LICE, i da kazne budu DRAKONSKE.Samo na ovaj nacin se mozemo zaštititi od siledjija !!!

  • Kisija

    21. novembar 2022 | 16:05

    BRAVO! Svi prosvetari Srbije da zaustave nastavu. Da se vrati ugled prosvetarima! Oni su stub buduceg drustva, pored vaspitaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA