≫ 

Dačić pričao o Srpkinji povređenoj u Istanbulu, pa dao savet našim turistima šta da urade kad otputuju

Posle nedelju dana provedenih u bolnici, povređena Nišlijka se vratila u subotu u Srbiju

  • 0

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je za Telegraf.rs da se Srpkinja Dragana Ristić, koja je prošlog vikenda povređena u terorističkom napadu u Istanbulu, u subotu vratila u Srbiju, i da je ona sada dobro. 

"Razgovarao sam sa njom kada je bila tamo. Uspeli su da joj pronađu telefon. Imala je nesreću što je bila na tom mestu. Jer je od 6 njenih drugarica jedina ona dobila ranu od gelera jer je bila blizu mesta napada. Ona je dobro, izvađen joj geler, nije imala neke teže komplikacije i vratila se, tako da je sve prošlo bolje nešto što je moglo", kaže Dačić za Telegraf.rs.

Ministar podseća da savetuje uvek građane da bi trebalo da se jave našim ambasadama ili konzulatu, kad su van zemlje.

"Za ne daj Bože. Niko ne sanja da će mu se dogoditi nešto loše, kada ode na put. Ali, desi se. A, naš je zadatak i ja sam dao nalog svima da naša konzularna predstavništav suda rade u interesu svakog našeg građanina", istakao je Dačić.

Dragana je za K1 ispričala koliko joj je to iskustvo bilo traumatično, jer se ispostavilo da je ispod žardinjere na kojoj je sedela, bila postavljena bomba, čega je tek kasnije postala svesna.

"Bila sam sa prijateljicama u kupovini, i pošto sam završila, izašla sam ispred i sela na žardinjeru da ih sačekam. Odjednom sam čula detonaciju i osetila vrelinu, pa sam utrčala u radnju", priča Ristić.

Dodaje da nije bila svesna šta se događa i da je sve izgledalo kao u potpunom bunilu.

"Shvatila sam da mi gori kosa i skinula sam garderobu sa sebe, da se i ona ne bi zapalila. Tak tada su prijateljice i zaposleni u radnji videli da mi je rame povređeno i pritrčali su da zatvore ranu rukama i nekom garderobom. Niko nije bio svestan šta se zapravo dešava. Tak kasnije sam shvatila da je ispod žardinjere na kojoj sam sedela bila postavljena bomba",  kaže povređena žena.

Ona se zahvalila srpskom generalnom konzulu u Istanbulu Ivani Pejović, za koju je rekla da joj je bila od velike pomoći, kao i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću za brigu i podršku koju je imala u tim teškim momentima.

"Ivana Pejović je ispala čovek i profesionalac, a naše Ministarstvo spoljnih poslova mi je pružilo podršku i osetila sam se sigurno, što mi je u tom trenutku bilo potrebno", rekla je Ristić.

Ona se zahvalila i osoblju hotela u kom je boravila u Istanbulu i doktoru koji je operisao.

"Imala sam sreću da oko mene budu divni ljudi i profesionalci", zaključila je Ristić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA