≫ 

U Srbiji je od 66 visećih mostova, 9 za rušenje: Ovih 19 opština još nije dostavilo izveštaj

Nalog da se izvrši rušenje mostova čija sanacija nije moguća kao i da saniraju oni gde je to moguće dobiće lokalne samouprave od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

  • 0
Lokacije visećih mostova za rušenje Foto: Nikola Tomić, Shutterstock

Od 145 opština čak 19 opština još nije dostavilo izveštaj o broju visećih mostova i njihovom stanju, a što je bio zadatak koji im je poverio ministar građevine Goran Vesić.

Dodatni rok koji je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, dao gradovima i opštinama u Republuci Srbiji da popišu viseće mostove i utvrde u kakvom se stanju nalaze, juče je istekao.

Od 145 lokalnih samouprava koje su dobile nalog 126 uradilo je popis i izvršilo procenu stanja a 19 nije poslalo izveštaj.

“Popisano je 66 visećih mostova od čega je za 9 utvrđeno da su za rušenje, za 46 mostova da zahtevaju sanaciju i da je 11 mostova u dobrom stanju. Nadležne lokalne inspekcije sada imaju obavezu, po zakonu, u skladu sa procenom koju su učinili, zabrane korišćenje mostova pojedinih od tih mostova kao i da nalože rušenje ili sanaciju onih mostova čije stanje to zahteva. Nalog da se izvrši rušenje mostova čija sanacija nije moguća kao i da saniraju oni gde je to moguće dobiće lokalne samouprave od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izveštaj nisu dostavile lokalne samouprave: Bački Petrovac, Blace, Bujanovac, Velika Plana, Vlasotince, Vrbas, Žabari, Žagubica, Inđija, Irig, Knjaževac, Loznica, Ljig, Nova Crnja, Prokuplje, Ruma, Sremska Mitrovica, Subotica i Čajetina”, izjavio je ministar Vesić.

Video: Ovo su mostovi u okolini Ovčar Banje kojima je potrebna hitna sanacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA