≫ 

Vetar orkanske jačine u Pančevu: Građani se "bore" sa jakom košavom, u Beogradu olujni udari

Ukoliko izlazite iz svojih domova, oprezno se krećite na ulicama, budući da je vidiljivost smanjena

  • 0

Temperatura u Srbiji danas je upravo onakva kakvu smo očekivali za ovo doba godine. Košava, vetar, kiša i magla sastavni su deo dana. 

Poslednjih dana je na teritoriji cele Srbije temperatura drastično pala, a snimak koji nam dolazi iz Pančeva, pokazuje da su sve najave meteorologa bile tačne.

Jak vetar, zahvatio je Pančevo, kao i kiša koja ne prestaje da pada. Građani se usled košave otežano kreću, a kiša dodatno stvara problem vidiljivosti.

Ukoliko izlazite iz svojih domova, oprezno se krećite na ulicama, budući da je vidiljivost smanjena.

Podsetimo, Srbiju zahvatio veoma snažan ciklon sa centralnog Mediterana i Jadranskog mora. Očekuju se olujni udari košave od preko 100 kilometara na sat. Do kraja novembra vreme u skladu sa kalendarom, ali bez pravog zimskog scenarija i uz sneg samo na planinama

Zbog olujnih i orkanskih udara košave preporučuje se ogroman oprez.

- Tokom večeri i noći oblačno, mestimično sa kišom i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, ponegde sa olujnim udarima, na jugu Banata i sa udarima orkanske jačine. Vetar će oslabiti sutra ujutru i pre podne - navodi u svojoj najavi Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Takođe, na području Beograda tokom večeri i noći oblačno, povremeno sa kišom uz umeren i jak jugoistočni vetar koji će povremeno imati olujne udare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA