≫ 

Medicinske sestre koje su tukle baku u Peći puštene na slobodu: Starica se branila dok su je šamarale

Osnovni sud u Peći je 3. novembra 2022. godine odredio jednomesečni pritvor za tri medicinske sestre nakon napada na staricu, a Komora medicinskih sestara KIM oduzela im je dozvole za rad

  • 7
Peć starica dom za stare medicinska sestra

Printskrin: Twitter

Vrhovni sud pustio je iz pritvora tri medicinske sestre, osumnjičene za napad na staricu u Staračkom domu "Orenda" u Peći, potvrdila je portparolka suda Antigona Uka-LJutfiu, javlja Reporteri, a prenosi Kosovo online.

Osnovni sud u Peći je 3. novembra 2022. godine odredio jednomesečni pritvor za tri medicinske sestre nakon napada na staricu, a Komora medicinskih sestara KIM oduzela im je dozvole za rad.

Takođe, Starčkom domu "Orenda" oduzeta je dozvola nakon inspekcijskog nadzora koji je u tom centru izvršila Jedinica za inspekciju socijalnih usluga.

Podsećamo, dve radnice u Domu za stare u Peći su bile pod sumnjom da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom štićenicom ovog doma, saopštila je kosovska policija neposredno nakon što je na društvenim mrežama objavljen video snimak sa ovom scenom nasilja.

Vest je potvrdio i kosovski ministar unutrašnjih poslova uz snažnu osudu. Nižu se reakcije, osude. U međuvremenu Gazeta Express javila je da su zbog ovog slučaja suspendovane četiri medicinske sestre.

Na snimku se videlo kako starica pokušava da se brani dok je radnica više puta šamara po licu i udara po nogama u stomak.

Video: Užas na Žarkovu: Muškarac prišao baki s leđa, krvnički je udario, oborio i ukrao joj torbu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xx

    25. novembar 2022 | 15:30

    Da je moja majka u pitanju, ne bi se dugo šetale. Mnogi će prokomentarisati, da se kod prave dece, majke ne smeštaju u dom. Znam ženu koja boluje od kancera. Ima hemio terapije koje teško podnosi. I njoj je potrebna pomoć. Šta je drugo mogla nego da majku smesti u dom. I ko zna kakvih još ima opravdanih razloga, zbog kojih se roditelji smeštaju u domovima. Nisu svi u mogućnosti da neguju roditelje kod kuće. Ne govorim o onoj deci koja ne žele da se brinu o starom roditelju. Govorim o opravdanim razlozima.

  • GROM 016

    25. novembar 2022 | 15:44

    da je to mkoja majka ili tetka ili bilo ko od familije nebih se kontrolisao NEZNAM...........

  • Sale

    25. novembar 2022 | 16:51

    Zašto su ih pustili a nije isteklo 30 dana. Valjda se neće zataškati. Ova mala što šamara bespomoćnu baku je baš monstrum. Veoma me je pogodilo sve to. Jadna baka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA