Završen prvi dvodnevni RE-Hakaton u Novom Sadu: Najbolje ideje dobile vredne nagrade

Svečanom uručenju nagrada prisustvovali su mentori, stručni žiri i direktor Naučno-tehnološkog parka Nebojša Drakulić

  • 0
Hakaton, Novi Sad, takmičenje Foto: Naučno-tehnološki park Novi Sad

Večeras je u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad završen prvi dvodnevni RE-Hakaton, takmičenje studenata u okviru projekta "Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji", a timovima sa najboljim idejama i rešenjima uručene su vredne nagrade.

Takmičenje je organizovano sa ciljem da prijavljeni učesnici nakon tri radionice sa predavačima iz ove oblasti za 48 sati osmisle i izrade softversko rešenje na temu obnovljivih izvora energije sa posebnim akcentom na solarnoj energiji.

Svečanom uručenju nagrada prisustvovali su mentori, stručni žiri i direktor Naučno-tehnološkog parka Nebojša Drakulić.

"Učešće u ovom takmičenju uzelo je 50 studenata raspoređenih u 10 timova, koji su večeras prikazali sjajne sposobnosti i umeće da reše zadatke i probleme u vezi sa ovom značajnom temom. Naučno-tehnološki park Novi Sad, kao najmlađi park u Srbiji, podržavaće uvek ovakve događaje koji podstiču i razvijaju inovativnost mladih", istakao je Drakulić.

Hakaton, Novi Sad, takmičenje Foto: Naučno-tehnološki park Novi Sad

Od generalnog pokrovitelja, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), prva tri pobednička tima dobila su vredne nagrade kao što su laptopi, monitori, rančevi i literatura, a najvrednija nagrada je mogućnost da uz podršku mentora svoju ideju dovedu do realizacije u narednim mesecima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA