≫ 

Krenuo od Apatina, "čekirao se" u Banji, trčao kroz Feketić... Šta je sledeće? Rekonstrukcija kretanja pantera

Uskoro će mesec dana kako se panter šetka po Srbiji

  • 42

Skoro pa mesec dana, crni panter koji gostuje u našoj zemlji, ne da se uhvatiti. Šta više, šetka se od atara do atara, od grada do grada... Tek po nekom dozvolivši da ga vidi. Ako je to zaista on. Crni panter.

Čiji je, i odakle nam je došao, pouzdano se ne zna. Pričalo se da je u ataru sela Sonte, kod Apatina, gde je prvi put viđen 8. novembra, stigao iz Segedina. Katkad pominjalo se i ime vlasnika, ali i ono je do danas zaboravljeno...

Nije, međutim, i panter, koji i dalje drži pažnju građana, pogotovo Vojvođana. Najviše onih u čijem kraju je viđen, pa kod jednih izaziva smeh jer "ma... kakav crni panter", a kod drugih strah.

Ako je verovati svim informacijama i snimcima, panter je posle sela Sonte, posetio i Banju Junaković, 12. novembra. Tada je u potrazi za njim podignut dron sa termalnim kamerama, ali ništa nalik ovoj životinji nije uočeno, kako je za naš portal izjavio načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović.

"Prostor u samoj okolini hotela Banje Junaković, odnosno tu šumu smo pregledali i pretražili sa dronom. Uočili smo razne druge vrste životinja - ptice, neke razne vrste sitnijih glodara ali na sreću ili nesreću još uvek nismo uočili nešto što može da da indicije da je on tu, u blizini", rekao je  Ivanović tada za naš portal.

Taman što se nekoliko dana, posle Banje Juanković smirila priča o panteru, u subotu, 26. novembra on se "pojavio " u Feketiću, pa ponovo vratio u centar pažnje. Video ga je Andrej Maljik iz sela Kucura, rano ujutro kad je krenuo da ore njivu kod prijatelja u Feketić.

"Vozio sam i vidim nešto crno i mislio sam da je pas lutalica. Taman da izvadim telefon i da snimim, kako sam pomislio na telefon, krenuo je da beži. U dve sekunde je istrčao 30 metara. Ostao sam u šoku", naveo je Maljik za Telegraf.rs.

Ovde je trčao, a u Vrbasu, gde je bila njegova naredna lokacija u kojoj se čekirao, odmah sutradan, u nedelju 27. novembra, se lagano šetkao pored vode.

U ovom momentu, ko zna gde je životinja. Jer, neumorna je. I, samo tokom noći može da pređe i do 30 kilometara.

Video: Pojavio se novi snimak životinje, meštani Feketića u strahu: Crni panter ponovo viđen?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Kv

    28. novembar 2022 | 21:23

    Nista cene,nista struja,mleko,zdravstvo,sud...daj da resimo crnog pantera u ekonomskom tigru,hit

  • plivač🇷🇸🙏🇷🇸

    28. novembar 2022 | 21:10

    PRAVDA ZA PANTERA🙏🙏🙏🙏

  • Cro

    28. novembar 2022 | 21:19

    Navijam za crnog pantera .Bježi majstore da te ne uhvate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA