Prosvetari najavili štrajk, biće i potpune obustave rada

Istog dana, s početkom u 12 sati, biće održane konferencije za medije i skupovi nastavnika, roditelja i bivših đaka na trgovima širom Srbije

  • 17
Prazna učionica, štrajk Foto: Shutterstock

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), u četvrtak, 1. decembra obustaviće rad, piše u obaveštenju Unije sindikata. Očekuje se da se i ostali sindikati priključe obustavi.

Istog dana, s početkom u 12 sati, biće održane konferencije za medije i skupovi nastavnika, roditelja i bivših đaka na trgovima širom Srbije.

U obaveštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, štrajkački zahtev je i hitno, a najkasnije do polovine decembra, otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju.

Podsetimo, nasilje u školama, na čelu sa slučajem u Trsteniku kada su đaci napali profesorku i izmakli joj stolicu, pokrenulo je lavinu, pa osim osude javnosti, stiže i otvorena podrška sindikatima da istraju u zahtevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    29. novembar 2022 | 12:40

    Dete se vaspitava od rođenja, a ne kad pođe u školu. To je sve propust roditelja.

  • Petar

    29. novembar 2022 | 11:49

    Molim? Nastavnik da bude službeno lice. Sta im pada na pamet. Svi na svoje njive, motike u ruke i red, rad i disciplina. To bih im ja dao. Tačka!

  • joE

    29. novembar 2022 | 12:38

    Profesorima i nastavnicima da se da da mogu da kaznjavaju decu, cosak i ostale vaspitne mere, malo sa lenjirom pa da vidis gde bi bila ta ista deca. A roditelje iz Trstenika kazniti sa po 1000000 din. pa da vidite kako se vaspitavaju deca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA