≫ 

"Nasilnik se ne rađa, on se postaje": Darija Kisić osuđuje svaki vid nasilja i traži kazne za počinioce

Prema njenim rečima, postavlja se pitanje koji su to faktori da deca postaju nasilnici

  • 2
SNS VLADA VUCIC

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Deca koja su vršila nasilje nisu mala i treba da snose posledice za svoje postupke, izjavila je ministarka za brigu o porodici Darija Kisić povodom iživljavanja đaka u Trsteniku nad profesorkom engleskog.

- Uzrasna granica početka nasilničkog ponašanja se pomerila nadole i čini nam se da je ono sada prisutnija - rekla je Kisić za Blic i ocenila da se nasilnik ne rađa, već postaje.

Prema njenim rečima, postavlja se pitanje koji su to faktori da deca postaju nasilnici.

- To je kopija nečega što su videli i prihvatili kao obrazac ponašanja", rekla je Kisić, koja je porokomentarisala i pokretanje platforme "Čuvam te" čiji je cilj da se povežu svi koji mogu imati uticaj na nasilnike.

- Počevši od tužilaštava i suda, MUP-a, obrazovanja...Kompletan jedan sistem da se prijavi nasilje, ali i da se prati sve sa čime se susrećemo, Organizuju se tribine na kojima se nastavnici obučavaju kako da prepoznaju nasilnike - navela je Kisić.

Dodala je da platforma još ne radi punim kapacitetom, ali da je već mesto gde mogu da stižu i anonimne prijave gde bi svi mogli da reaguju adekvatno.

Video: Muškarac napadao žene u Beogradu: Prolaznik ga oborio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ивко

    30. novembar 2022 | 18:17

    Ја се не сећам да ми је икад ико нешто насилно урадио, осим оних који су ме терали да ставим маску и да не излазим из куће за време полиц.часа у време ПЛАНдемије. Да ли осуђујете и тај вид насиља?

  • Sveto

    30. novembar 2022 | 14:27

    Ko je ova?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA