≫ 

Zbog čega sam zavoleo Beograd? Dragomir je iz Dalmacije, ali živi u Srbiji i srećan je ovde

"Beograd ima slavnu prošlost i ima filmsku priču. Grad u kom se osećaš sigurno i grad u kom se lako voli"

  • 12
Dragomir Vujić Foto: Privatna arhiva

Dragomir Vujić (32) rođen je u Dalmaciji, ali godinama živi u Srbiji koju obožava. Njegova ljubav prema Beogradu, toliko je velika da se rečima ne može opisati.

- Beograd sam prvi put otkrio za vreme studija. Tačnije, nešto više od decenije unazad 2009. godine po upisu osnovih akademskih studija počeo je da se razvija taj čuveni duh Beograda u meni. I to je zaista čudna stvar. Da jedan grad može toliko da ti se uvuče pod kožu. Nisam ni bio svestan a već sam nekako bio deo njega ili je on bio deo mene. To ni danas nisam dokučio.

- Da bi bilo ko opisao Beograd, potrebno je vreme provedeno u njemu. Potrebno je vreme da upoznaš njegove vode, košave, vidike, duh njegove istorije pa tek onda ulice, tramvajske stanice, brojeve autobusa, gradska dešavanja... Tek tada si svestan da si ga dodirnuo i tada je to već umetnost između njega i tebe - priča za Telegraf.rs Vujić.

Sećanja na prvu sliku i prelepe ulice

- Uglavnom su to sećanja na situacije koja me vežu za moja prva koračanja kroz grad. Prvi put me je otac '98. doveo u Beograd. Sećam se da smo se probijali Balkanskom ulicom i da sam bio fasciniran svim tim zanatskim radnjama. Sećam se spuštanja niz Kameničku ulicu s njim i tu je kupljen moj prvi sat. Sećam se čak i svoje prve slike u Beogradu. Gde drugde nego kod Pobednika. Na kraju svake šetnje ne samo te nego i narednih godina uvek bi završili trasu u nekadašnjem restoranu "Putnik" preko puta Železničke stanice. I danas rado prolazim svim tim ulicama. Sećanja su nekad jača od uma - priseća se Dragomir.

Slavna prošlost i filmska priča

- Beograd je, ako uzmemo u obzir celu bivšu Jugoslaviju, takoreći jedina metropola. Metropola znači brz način života, grad sa  dvadesetčetvoročasovnim dešavanjima. Ta brzina dosta utiče na ljude koji mu se baš zbog toga moraju prilagoditi. Sve je to razumljivo, on je ipak srce Balkana. Dalmacija je mesto gde pronalaziš svoj mir, mesto gde ti rade sva čula i mesto gde želiš uvek da se vratiš.

Beograd ima slavnu prošlost i ima filmsku priču. Grad u kom se osećaš sigurno i grad u kom se lako voli. Beograd je grad u koji odeš ne očekujući ništa i u kom preko noći postaneš potpuna žrtva njegovog zavodljivog šarma - opisuje Vujić.

Dragomir je oduševljen humorom našeg naroda, te je tako smislio način kako da u slobodno vreme zabavlja ljude na svom Instagram profilu.

- Instagram sam otvorio radi zabave, hteo sam da vidim šta je to. Počeo sam da objavljujem razne klipove, isečke iz naših starih filmova i da pravim razne montaže. U jednom trenutku, broj ljudi kojima se svideo sadržaj počeo je vrtoglavo da raste - što mi je izuzetno drago - završava priču Dragomir Vujić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA