Komunalni radnici bacaju otpad u Lim: Čekaju ih oštre sankcije

Taj snimak zgrozio je stanovnike kako ove tako i susednih opština kroz koje ova reka protiče

  • 0
Smeće, reka Lim, reka, zagađenje

Foto: RINA

Dok se reka Lim guši u smeću koje dolazi iz Crne Gore radnici Komunalanog preduzeća iz Prijepolja angožavni preko javnih radova, usnimljeni su kako u vodu bacaju plastične flaše.Taj snimak zgrozio je stanovnike kako ove tako i susednih opština kroz koje ova reka protiče. Predsednik opštine, Vladimir Babić, i direktor JKP Lim, Dževad Beganović najoštirije su osudili ovakav postupak i uputili izvinjenje građanima.

- Ministarstvo za zaštitu životne sredine nam je pomoglo da saniramo nesanitarnu deponiju Stanjevine, samo tokom prošle godine uklonili smo više od 25 divljih deponija sanaše teritorije. Svi zajedno ulažemo ogromne napore da otpad bude na bezbedan način uklonjena sa teritorije naše opštine. Ovako nesavesno ponašanje radnika Komunalnog preduzeća je za svaku osudu, preduzeli smo sve mere da se ovo više nikada ne ponovi - rekao je za RINU, predsednik opštine Vladimir Babić.

Direktor JKP “Lim” Dževad Beganović ističe da će zbog narušenog ugleda preduzeća i štete koja je načinjena celoj opštini konsekvence snositi rukovodilac radne jedinice zadužene za održavanje higijene.

- Bila je to nesmotrenost dva radnika koji su angažovani preko javnih radova. Mi ćemo preduzeti sve mere zbog ovakog ponašanje i odgovornost će snositi rukovodilac radne jedinice, koji će biti novčano kažnjen umanjenjem plate tokom naredna tri meseca - rekao je Beganović.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA