• 0

Vojska proverava obučenost vojnika na služenju vojnog roka

Tokom dvodnevne provere osposobljenosti, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke obuke

  • 0

U centrima za obuku Vojske Srbije završena je provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“. Provera je realizovana nakon šestonedeljne specijalističke obuke, tokom koje su se vojnici osposobljavali za izvođenje borbenih radnji u sastavu posluge, posade i tima, i realizaciju zadataka u skladu sa namenom svog roda, odnosno službe.

Tokom dvodnevne provere osposobljenosti, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke obuke i, kroz praktične radnje i postupke, pokazali stečena znanja i veštine neophodne za efikasnu upotrebu borbenih sredstava i vojne opreme.

Ostvareni vrlo dobri i odlični rezultati najbolje govore o visokom kvalitetu realizovane obuke i motivisanosti ove generacije vojnika za služenje vojnog roka, prenosi Tanjug.

Vojnicima sada predstoji premeštaj u jedinice Vojske Srbije, gde će u naredna tri meseca, u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani, realizovati sadržaje kolektivne obuke i biti aktivno uključeni u realizaciju svakodnevnih zadataka jedinica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok