≫ 

Olujna košava će nam doći glave: Evo do kada će duvati, RHMZ izdao dva upozorenja

Na jugu Banata vetar će imati orkanske udare

  • 0
Košava, vetar

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod izdao je dva upozorenja, jedno se odnosi na ledenu kišu a drugo na olujnu košavu koja nas neće napuštati u narednih nekoliko dana.

-  Danas se u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije očekuje lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu, navodi se u upozorenju za područke istočne jugoistočne

Drugo upozorenje je na ranu najavu olujne košave, od 3. do 5. decembra i od 7. do 8. decembra

- U prvoj dekadi decembra duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će od subote uveče do ponedeljka, kao i sredinom naredne sedmice imati olujne udare, preko 17 metara u sekundi, a na jugu Banata i udare orkanske jačine,  preko 28 metara u sekundi - navodi RHMZ.

U posebnoj najavi navodi se da će danas u toku popodneva biti pretežno oblačno, mestimično s kišom sa kišom, na planinama sa snegom, u Bačkoj i na severu Banata suvo.

- Na području Beograda povremeno slaba kiša. Na planinama istočne Srbije duvaće jak istočni i jugoistočni vetar pa se lokalno očekuje stvaranje snežnih nanosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA