≫ 

Sneg prekrio puteve u Zaječaru i Kruševcu: Apeluje se na oprez u vožnji, sutra opet kreće orkanska košava

RHMZ podseća i dalje na svom sajtu na olujnu i orkansku košavu od sutra do ponedeljka, i od 7. do 8. decembra

  • 0
sneg, jagodina, putevi Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Javno preduzeće "Putevi Srbije" u svom jutrošnjem izveštaju navodi da na putu  Zaječar (Majdanpek) - Negotin, na državnoj granici sa Bugarskom, ima snega do 5 centimetara i da je kolovoz vlažan. Snega ima i na kolovozou Kruševcu.

"Preporučuje se oprezna vožnja! Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Zaječara. Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, Zaječara, navodi se u izveštaju "Puteva Srbije".

Napominje se i da magla smanjuje vidljivost od 50 metara do 100 metara na prevojima, saobraćaj se odvija delimično otežano zbog smanjene vidljivosti i mokrih kolovoza.

"Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu kroz Đerdapsku magistralu, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

RHMZ podseća i dalje na svom sajtu na olujnu i orkansku košavu od sutra do ponedeljka, i od 7. do 8. decembra.

"U prvoj dekadi decembra duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će od subote uveče do ponedeljka, kao i sredinom naredne sedmice imati olujne (preko 17 m/s), a na jugu Banata i udare orkanske jačine (preko 28 m/s)", navodi se u upozorenju RHMZ.

Video: Drvo palo na zgradu u Vojvode Dobrnjca: Košava je toliko bila jaka da ga je polomila blizu korena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA