≫ 

Suprug preminule advokatice iz Niša nastavlja njenu humanu akciju: Niko kao Marija nije uživao u sreći drugih

Uspomena na Mariju ne bledi, upravo zahvaljujući njenoj porodici i predanom radu koji je ostavio trag

  • 0

Advokatica iz Niša Marija Takić Pešić (33) svoju snagu usmeravala je ka tome da svoj posao radi najbolje što može. Poslednjih godina se uspešno bavila humanitarnim radom. Čak ni teška bolest koja joj je dijagnostifikovana nije je sprečavala u njenim ciljevima, pa ni u tome da postane majka jedne prelepe devojčice.

Ipak, smrt ju je zaustavila. Marija je preminula 22. oktobra.

Vest o njenoj smrti tada je podelio suprug Zoran, potresnim rečima.

"Od trenutka kad sam te video sam te voleo više od života lepoto moja. Živim za dan kad ćeš me sačekati na nebu, uhvatiti za ruku i opet reći 'ajmo Zoki'", napisao je tada.

Uspomena na Mariju ne bledi, upravo zahvaljujući njenoj porodici i predanom radu koji je ostavio trag.

Jedna od njenih zaostavština jeste i humanitarna akcija "Srce sa juga", koju je organizovala nekoliko puta.

"Akciju 'Srce sa juga' je par puta organizovala Marija za života, gde je sa kolegama i prijateljima sakupljala paketiće ili za decu koja se leče na odeljenju onkologije Kliničkog centra u Nišu ili za decu iz ugroženih porodica. Marija je uživala u tome, pakovala je svaki paketić zasebno, uvek po potrebama deteta kojem se paketić pravi, iz kog razloga smo uvek o deci imali informacije o polu i godištu", priča za naš portal Jelenin suprug Zoran.

Cilj akcije je i dalje isti, a to je da se barem na trenutak usreće deca koja su na neki način ugrožena i nemaju bezbrižno detinjstvo, baš kako je to Marija radila.

"Iako ne verujem da iko može to uradi na način kako je ona to organizovala, ali potrudićemo da budemo što bliži tome. Organizatori akcije smo Marijine drugarice, saradnice iz naše advokatske kancelarije i ja. Paketiće prikupljamo na dve naznačene adrese u Leskovcu i Nišu, do 25. decembra."

Kako dodaje Zoran, na ovaj korak odlučio se iz dva razloga.

"Prvi je zato što znam da bi ona to nastavila da radi svake godine, jer je uživala u tuđoj sreći podjednako kao u svojoj, ako ne i više, a naročito ako su deca u pitanju. Drugi razlog je da održim sećanje na Mariju i na to kakva je ona kraljica bila, jer dok živi njena akcija, živeće barem jedan deo nje, što je meni ipak neka uteha zbog toga što nas je prerano napustila. Ubeđen sam da će Lara znati kakvu je ženu imala za majku i da će i ona sama nastaviti sa ovom akcijom u budućnosti, te da će to postati porodična tradicija kroz koju će Marija živeti mnogo duže nego sto joj je Bog zapisao. Ponavljam, niko kao Marija nije uživao u sreći drugih ljudi, to je bilo neverovatno gledati, jedna u nizu vrlina koje su krasile ljubav mog života, nadam se da nas gleda sa neba i da uživa u svemu ovome", rekao je Zoran.

Podsećamo da je Marija Takić Pešić rođena 1989. godine u Leskovcu. Završila je Petu beogradsku gimnaziju a diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2014. godine sa prosečnom ocenom 9,21.

U Londonu je završila Pravnu školu poslovnog engleskog jezika, akreditovanu od strane "British Council". Pripravnički staž obavila je u advokatskoj kancelariji Takić u Leskovcu, čime nastavlja dugogodišnju porodičnu advokatsku tradiciju.

Nakon okončanja pripravničkog staža, pred Ministarstvom pravde Republike Srbije je položila Pravosudni ispit 2016. godine a zvanje advokata je stekla dana 26. maja 2017. godine. Bila je član Advokatske komore Srbije i Advokatske komore u Nišu.

Prema informacijama sa sajta advokatske kancelarije uspešno se bavila zastupanjem klijenata u građanskim i krivičnim postupcima, a usko je bila specijalizovana za porodično pravo, naročito u bračnim sporovima, postupcima povodom nasilja u porodici, kao i postupcima radi ostvarivanja prava na obavezno izdržavanje.

Marija je za sobom ostavila supruga i ćerku koja je tada imala svega nekoliko meseci.

Video: Rekonstrukcija ubistva devojčice Lole: Ušla u zgradu, nije stigla do stana, našli je mrtvu u koferu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA