≫ 

Karić zavrnuo rukave i sprema zimnicu: Nema zdravije hrane od ove

"Evo danas ja i moja tašta Bosa uz pomoć unuka, spremamo čuvenu turšiju, najbolju u regionu i to na način kako je naša majka to radila", navodi Karić

  • 0
Bogoljub Karić Printskrin:Instagram/bogoljubkaric

Lepo je kada se tradicija nastavlja, kada uz decu radimo sve ono što smo sa našim roditeljima radili i naučili, navodi Bogoljub Karić u objavi na Instagramu.

- Godine nas nisu mnogo promenile, iako smo mnogo toga doživeli i videli, upoznali druge zemlje, narode i običaje, ali što više vreme prolazi sve više se vraćamo nekim navikama i zadovoljstvima koja nosimo još iz detinjstva.

- Mirisi i ukusu upravo iz tog perioda i iz našeg grada Peći, koje smo u svojoj kući doživeli i osetili, prate nas kroz ceo život. Uvek sa posebnim zadovoljstvom pripremamo stare tradicionalne recepte, posebno uživamo kada spremamo ajvar, turšiju ili kiseli kupus.

- Evo danas ja i moja tašta Bosa uz pomoć unuka Lazara, spremamo čuvenu turšiju, najbolju u regionu i to na način kako je naša majka to radila. Nema zdravije hrane od ove, prava riznica vitamina, a posebno vitamina C, koja nas je kao male čuvala od svih prehlada i bolesti.

- Zato smo naučili našu decu, a sada i unuke da jedu turšiju, kupus i piju raso, pa zbog toga smo i spremili dva bureta kupusa.

- To je prava stvar za podizanje imuniteta, još kada se doda cvekla, raso dobije boju vina, ni jedan virus ne može da vas ugrozi. Dragi moji, siguran sam da svi uživate u hrani uz kiseo kupus ili turšiju. To nas je odhranilo i podiglo, to nas i danas održava zdravim i vitalnim - navodi Karić na Instagramu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Bogoljub J. Karic (@bogoljubkaric)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA