Rizikujući živote, novosadski policajci iz požara spasili muškarca: Vatra mu je zahvatila kosu, imao opekotine

Iako nisu znali da li ima nekog u objektu, bez razmišljanja i bez ikakve zaštitne opreme krenuli su ka buktinji koja je pretila svakog momenta da proguta kuću

  • 0
Izgorela kuća na Klisi, požar Klisa Foto: Telegraf/Nikola Bilić

Trojica mladih policajaca Interventne jedinice PU Novi Sad, brzom i efikasnom reakcijom, spasilili su iz požara povređenog Milana Dačića (59), a njihov herojski čin će se zauvek isticati među kolegama.

Branislav Tripić, Vladimir Trivunović i Dragan Vojinović pokazali su prošle nedelje koliko posao policajca može biti nepredvidiv, opasan i human u isto vreme. Obavljajući redovnu patrolu, njih trojica su se tog 27. novembra oko 21. 25 časova, nalazili u vozilu interventne jedinice krećući se Temerinskim putem ka centru Novog Sada kada su u blizini Najlon pijace naišli na gust dim, piše Dnevnik.

"U prvom trenutku smo pomislili da je magla, usporili smo, a potom smo osetili miris dima. Odmah potom, sa naše leve strane, preko puta Najlona, ugledali smo vatru u podmakloj fazi. Skrenuli smo u Ulicu Živojina Ćuluma i videli da gori jedan objekat. Odmah smo odreagovali, obavestili vatrogasce i Hitnu pomoć, a zatim krenuli ka kući koja je gorela", pričaju ovi hrabri momci.

Iako nisu znali da li ima nekog u objektu, bez razmišljanja i bez ikakve zaštitne opreme krenuli su ka buktinji koja je pretila svakog momenta da proguta kuću.

"Nismo znali da li ima nekoga u objektu. Vikali smo, dozivali, ali nam niko nije odgovarao. Pokušali smo da se izborimo sa dimom, da dođemo do kuće, a onda smo primetili čoveka kako stoji na ulazu i pokušava da izađe", kaže Trivunović i napominje da su uprkos svim teškoćama na koje su nailazili, sva trojica, bili odlučni da ništa ne prepuštaju slučaju.

Kada su se približili videli su da je čovek povređen, uplašen i dezorjentisan.

"Vatra mu je zahvatila kosu i garderobu, imao je opekotine i bio je sav krvav... Nismo znali da li ima još nekog u kući, a zbog velike temperature u objektu je sve pucalo i opasnost je postojala sve veća", napominje Branislav Tripić.

Kako kaže, laknulo im je kada su od povređenog saznali da živi sam i da u objektu nema više nikoga. Vatrogasci, koji su došli sa tri vozila, odmah su krenuli da gase požar, a njih trojica su se, prema rečima žitelja tog dela Vidovdanskog naselja, trudili da kolegama iz vatrogasne jedinice što više olakšaju posao i obezbede lice mesta.

Nakon što je požar ugašen i kada su se uverili da je sve bezbedno, policajci Interventne jedinice PU Novi Sad, Tripić, Trivunović i Vojinović, kao da ništa nije bilo, seli su u automobil i otišli kako bi nastavili dalje da savesno obavljaju svoj posao.

Inače, Vladimir Trivunović, najstariji među ovim hrabrim policajcima, ima i najduži policijski staž jer je u MUP-u od 2005. godine, Branislav Tripić je u policijskoj uniformi od 2009, a Dragan Vojinović od 2013. godine.

Ova tri policijska službenika pokazali da su svoju humanu i dobru crtu ličnosti, ali i spremnost policijske profesije da u svakom momentu pomognu svim građanima koji se nađu u nevolji.

U sličnoj situaciji i pre tri godine

Vladimir Trivunović se i pre tri godine našao u sličnoj situaciji. Tada je, zajedno sa kolegama Bojanom Jovanovićem, Draganom Rašetom i Aleksandrom Simićem, spasavao stanare iz četvorospratnice u Ulici Slobodana Bajića.

Naime, zbog požara koji je izbio u jednom stanu u prizemlju, ova četvorka je pomagala prilikom evakuacije stanara, da bi u jednom momentu saznali da su u stanu na četvrtom spratu ostale majka i njena četvorogodišnja ćerka. Iako je zgrada bila puna dima, Trivunović se bez razmišljanja, zajedno sa Jovanovićem, vratio i izveo majku i ćerku na sigurno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA