• 3

Ministarstva odbrane i prosvete raspisala nagradni konkurs za osnovce: "Naš vojnik, naš heroj"

"Braniće" temu - žene u vojsci

 • 3
Vojska Srbije

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Ministarstva odbrane i prosvete raspisali su nagradni konkurs za učenike osnovnih škola pod nazivom „Naš vojnik, naš heroj”, na kojem će osnovci imati priliku da pripreme kreativni rad na temu „Žene u Vojsci Srbije.

Heroine prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena“, a najuspešnije očekuju vredne nagrade. Učenici će svoje stvaralaštvo moći da iskažu u jednoj od tri kategorije. Iz srpskog jezika konkurisaće literarnim radom – pesmom ili proznim tekstom, dok će nadareni za slikarstvo moći da prilože likovni rad u tehnici po izboru.

Osnovci koji su nadareni za tehniku i tehnologiju biće u prilici da se izraze kratkim video klipom ili maketom koja će na najbolji način predstaviti njihovo viđenje navedene teme. Propozicije konkursa nalažu da rad treba da bude originalna, autentična kreacija i da ne sme narušavati autorska prava niti intelektualnu svojinu drugih lica.

Za najkreativnije autore po starosnim kategorijama, ali i njihove nastavnike Ministarstvo odbrane pripremilo je vredne nagrade – prvoplasirani će dobiti nagradni boravak u vojnom hotelu na Tari, drugo mesto donosi nagradni boravak u vojnom objektu za odmor i rekreaciju u Vrnjačkoj Banji dok će trećeplasirani biti nagrađeni knjigama.

Osnovci koji žele da učestvuju na konkursu treba da predaju radove nastavnicima razredne ili predmetne nastave do 20. februara 2023. godine. Nastavnici vrše odabir najboljih radova, a nakon izvršene selekcije izabrane radove potrebno je dostaviti najkasnije do 1. marta 2023. godine Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Srbije.

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane učenike osnovnih škola da pokažu kreativnost na temu „Žene u Vojsci Srbije. Heroine prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena“ i zasluže vredne nagrade. Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, detaljne informacije o konkursu mogu se pronaći na sledećem linku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ЈАја

  6. decembar 2022 | 16:48

  Па шта Вам је ту чудно ? Постојале су и пре ,,Средње војне школе" ! У белом свету постоје и данас !

  3
  0

  Podelite komentar

 • Lord

  6. decembar 2022 | 17:12

  Kad ce dnevnice???

  2
  0

  Podelite komentar

 • V

  6. decembar 2022 | 16:12

  Znači poenta priče da posle osmog razreda može u Vojsku..

  2
  2

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok