≫ 

Dvorište čačanske gimnazije leglo zmija i glodara: Velika rupa stoji više od decenije, pretvara se u smetlište

Meštani Lomine i Rajićeve ulice letos su u više navrata prijavljivali nadležnim službama da se u njihovim dvorištima nalazi zmija

  • 2
Čačak gimnazija dvorište pacov zmija Foto-montaža: RINA, Shutterstock

Skoro 15 godina, u dvorištu čačanske gimnazije "zjapi" ogromna rupa na mestu gde je decenijama pre toga bilo đačko izgralište.

Danas je to leglo zmija i glodara, a polako postaje i smetlište, piše Glas Zapadne Srbije.

"Mi smo smo se ovde doselili pre sedam godina, ta rupa je bila isto takva, a iz nje povremene izlaze zmije koje srećemo pored ulice i u okolnim dvorištima", kaže vlasnik radnje koja se nalazi uz ogradu Gimnazije u Mutapovoj ulici.

Meštani Lomine i Rajićeve ulice letos su u više navrata prijavljivali nadležnim službama da se u njihovim dvorištima nalazi zmija, a sve ovo događa se u najužem krugu najstarije obrazovne ustanove u Čačku, gde dnevno boravi na stotine dece.

Inače, istraživanje terena započeto je u sklopu priprema za izgradnju fiskulturne sale za potrebe Gimnazije, jer je Zavod za zaštitu spomenika iz Kraljeva zatražio da se na prostoru gde će se graditi izvrše arheološka iskopavanja.

Nakon istraživanja ostala je otkrivena i nezaštićena jama više od jedne decenije.

Nije jasno, zbog čega čačanska Gimnazija nije energičnije reagovala u cilju bezbednosti učenika i prolaznika do sada, a odgovornost je i na jednima i na drugima.

Video: Zmijar Vladica ponovo u akciji: Uhvatio lažnu šarku ispred bolnice u Surdulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA