≫ 

"Deda Mraze, najviše bih voleo da majku mogu videti bar na jedan sat": Potresne poruke dece iz Prihvatilišta

Iako mali, oni već pišu kao odrasli, a u njihovim porukama najviše boli ta neutoljiva glad za ljubavlju

  • 6
Prihvatiliste za decu Foto: Janko Maslovarić

Dok mnogi roditelji smišljaju kojom će igračkom obradovati dete za Novu godinu, neka druga deca nemaju tu "privilegiju". Ostavljena u prihvatilištima, ona odavno ne čeznu za igračkama, već za svojim mamama i tatama i ljubavlju kakvu im samo oni mogu pružiti, a nikada nisu.

Njihove novogodišnje poruke, otkrivene pre tri godine, i danas paraju srce i kruže mrežama baš u ovim hladnim decembarskim danima.

Jedna od njih je pismo Deda Mrazu koje bi moglo da vam slomi srce:

"Dragi Deda Mraze, moram reći odmah na početku, ja nisam taj tip koji očekuje da mu sve pada sa neba. Pošto mogu izraziti želju, izraziću nešto što bih najviše hteo a to je da učiniš da moju majku mogu videti bar na jedan sat, a druga želja je da mi se svi gresi oproste. Hvala unapred", napisao je dečje nevino jedan maleni dečak.

Drugi je poželeo dobre ocene i volju da uči kako bi do njih došao.

"Dragi Deda Mraze želeo bih da mi za Novu godinu podariš više želja i volje, da bih završio školu sa što boljim ocenama i da se zaposlim u nekom dobrom restoranu i da počnem život ispočetka", poželeo je ovaj mališan.

Koliko god bile tužne, ove poruke su i dobra pouka svima nama i opomena da život ne gledamo samo kroz materijalno, jer ono što nas ispunjava i istinski usrećuje uvek se merilo ljubavlju koju dobijamo i pružamo. Ako imamo od koga i kome, nema razloga da se već danas ne nasmejemo.

Video: Jedan dan sa decom u prihvatilištu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    7. decembar 2022 | 10:05

    prihvatilista puna napustene dece a mi koji ne mozemo da imamo decu sve bi dali da mozemo usrecimo tu decicu...Ali zivimo u bolesnom drustvu

  • toyi

    7. decembar 2022 | 11:22

    Na ovo ni kamen nemoze ostati ravnodusan majko moja!Majka je majka❤❤❤

  • razumem ja

    9. decembar 2022 | 10:32

    Ne mozete da usvojite vi koji to zelite jer se deca licitiraju i prodaju(ne preko tekuceg racuna vec koverte) u druge zemlje,JER SA DECOM ODLAZE ISTINE O NJIMA... ono sto ostane ne daju pa makar propali svi ... ISTA BARABIJA KRADE DECU IZ PORODILISTA I PRODAJE ALI POMALO DA JAVNOST NE PRIMETI ODN.NOVINARI... DA NE BI KRENUO LINČ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA