Na prestižnoj klinici u Srbiji održaće se jedinstven skup u svetu: Ovako će izgledati sastanak neurohirurga

Ovaj jedinstveni skup predstavlja prvi sastanak neurohirurga koji je u potpunosti posvećen vojnoj neurohirurgiji, ne samo u našoj zemlji, već i u celom svetu

  • 0
VMA, Vojnomedicinska akademija Foto: Shutterstock

U organizaciji Udruženja neurohirurga Srbije i Klinike za neurohirurgiju VMA od 7. do 10. decembra 2022. godine na Vojnomedicinskoj akademiji biće održan 8. godišnji sastanak Udruženja neurohirurga Srbije sa međunarodnim učešćem pod nazivom “Current concept in military neurosurgery - The state in the field”.

Predavači će biti predstavnici neurohirurških klinika i odeljenja iz Srbije, regiona i sveta, kao i predsednici i predstavnici međunarodnih i kontinentalnih asocijacija.

Ovaj jedinstveni skup predstavlja prvi sastanak neurohirurga koji je u potpunosti posvećen vojnoj neurohirurgiji, ne samo u našoj zemlji, već i u celom svetu.

Naučni program pokriva sve važne teme u oblasti neurohirurgije. Više od 140 stranih predavača prezentovaće najnovija dostignuća iz oblasti i omogućiti učesnicima upoznavanje sa savremenim trendovima i dobrim praksama struke i nauke, čime će doprineti unapređenju kompetencija i promociji nauke i veština, a sve u cilju poboljšanja obrazovnih i stručnih standarda. Stečena znanja će omogućiti primenu najnovijih dostignuća u svakodnevnoj praksi, upoznavanje sa savremenim metodama koje se koriste u dijagnostici i hirurgiji i multidisciplinarni pristup lečenju pacijenata, što će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta života pacijenata.

Svečano otvaranje biće održano u sredu, 7.12.2022. godine u amfiteatru VMA sa početkom u 20 časova. Okupljanje zvanica je od 19.30 časova.

Molimo sve zainteresovane redakcije da svoje ekipe akredituju na vma@mod.gov.rs najkasnije danas do 18.30 časova. Takođe, molimo sve zainteresovane redakcije da svoje ekipe upute na mesto događaja najkasnije do 19 časova radi neophodnih priprema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA