• 0

Jeziv prizor kod Prijepolja: Nabujali Lim oštetio most, pukotine se šire nosećim stubom, da li će izdržati?

U Prijepolju je i dalje na snazi vanredna situacija, a čim vremenski uslovi budu povoljni, izvođači radova saniraće pričinjenu štetu na novom mostu u Šarampovu

  • 0
most, Šarampovo, Prijepolje, reka Lim

Foto: Rina.rs

Reka Lim u Prijepolju osim poplavljenog zemljišta i nekoliko kuća donela je nove probleme građanima. Usled visokog vodostaja došlo je do oštećenja na mostu u Šarampovu čija rekonstrukcija je završena pre par meseci. Na sponama koje služe za ojačavanje konstrukcije došlo je do velikih pukotina, pa je pitanje da li sa tim oštećenjem mogu da izdrže nabujali Lim.

Predsednik opštine vidi problem u načinu izvođenja radova na stopama jer nisu rađene sa armaturom i pojašnjava taj uzrok.

- Do oštećenja je najverovatnije došlo jer sporne stope nisu rađene armaturom. Te novoizgrađene obaloutvrde oko stuba su na samom mostu novina kod nas u izgradnji. One su zauzele oko tri do četiri metra oko stuba i ako uzmemo u obzir da imamo takva tri noseća stuba, naš vodotok je sužen za 12 metara, što na delu gde Lim ima ogroman protok nije smelo da se uradi - rekao je Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje.

Međutim, oštećenja na stubovima nisu jedina jer je novi most u Šarampovu pretrpeo još jednu štetu i na pešačkom delu kada se za sada nepoznat počinilac zakucao u ogradu i izazvao saobraćajnu nezgodu, nakon čega je otišao sa lica mesta.

U Prijepolju je i dalje na snazi vanredna situacija, a čim vremenski uslovi budu povoljni, izvođači radova saniraće pričinjenu štetu na novom mostu u Šarampovu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok