• 0

Uspostavljena saradnja između NIS-a i Matematičkog fakulteta u Beogradu

Kompanija NIS nastavila je da proširuje krug partnera među obrazovnim institucijama uspostavljanjem saradnje sa Matematičkim fakultetom Univerziteta u Beogradu

  • 0
NIS

Foto: Promo/ NIS

Saradnja, koja će se odvijati u okviru NIS-ovog programa "Energija znanja", podrazumeva povezivanje naučnog rada fakulteta sa poslovnim aktivnostima kompanije.

Memorandumom o saradnji predviđena su razmena znanja i iskustava, naučna istraživanja i naučno-konsultativne usluge, obuke i treninzi, učešće u zajedničkim projektima, organizacija uzajamnih gostujućih predavanja, kao i stručne prakse i studijske posete.

Prof. dr Zoran Rakić, dekan Matematičkog fakulteta, naveo je ovom prilikom značaj saradnje sa privredom.

-Naši diplomci lako nalaze posao u raznim sektorima, najviše u IT sektoru i svaka saradnja sa privredom je poželjna i potrebna. Saradnja sa NIS-om nam mnogo znači, nadam se da ćemo uskoro imati naše studente koji će raditi u NIS-u. Potrebno je da se studenti upoznaju sa specifičnostima svake kompanije, a naši su veoma sposobni da brzo nauče sve što je neophodno - naveo je Rakić.

Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora NIS-a, rekla je da kompanija već deset godina sarađuje sa fakultetima i univerzitetima širom Srbije.

-Kroz saradnju sa njima vidimo naše buduće kolege kojima želimo da predstavimo našu kompaniju, u kojoj je moguće graditi karijeru i imati ozbiljnu perspektivu ukoliko neko nakon fakulteta želi da radi u privredi - navela je Lakićević i dodala da se ponosi činjenicom da NIS godinama podržava i Društvo matematičara Srbije, Društvo fizičara Srbije i Srpsko hemijsko društvo i olimpijade znanja kroz koje su prošle generacije najboljih mladih matematičara, fizičara i hemičara.

Nakon svečanog potpisivanja memoranduma, održan je "HR Dan" kompanije, kao prvi korak u saradnji NIS-a i fakulteta. Tom prilikom studentima je predstavljena delatnost NIS-a, programi za mlade i mogućnosti koje kompanija pruža.
NIS-ov program "Energija znanja", u okviru kojeg kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu i stipendira studente, ove godine obeležava deceniju postojanja.

Partneri kompanije u realizaciji ovog programa su četiri univerziteta u Srbiji i regionu, sedam univerziteta u Ruskoj Federaciji, više od trideset fakulteta, četiri stručna naučna društva i deset različitih naučnih institucija. Zbog svog doprinosa unapređenju obrazovanja, NIS je prva kompanija kojoj je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije dodelilo "Svetosavsku nagradu", najviše priznanje u ovoj oblasti.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima