≫ 

Grad Novi Sad dodelio 130 subvencija od 400.000 dinara: "Izdvojena su rekordna sredstva"

"Poslednjih 10 godina Grad Novi Sad aktivno podstiče samozapošljavanje", naveo je Đurić

  • 1
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, dodela subvencija Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević dodelili su ugovore korisnicima subvencije, koji su iste dobili putem javnog poziva za dodelu subvencije za samozapošljavanje u iznosu od 400.000 dinara.

Subvencije je dobilo 130 nezaposlenih koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da vam uručim ugovore za dodelu subvencija. Moje zadovoljstvo je još veće ukoliko vas je ova subvencija koju grad dodeljuje podstakla da lakše odlučite da zakoračite u svet preduzetništva. Poslednjih deset godina Grad Novi Sad aktivno podstiče samozapošljavanje, naime Gradska uprava za privredu u kontinuitetu sprovodi javne pozive za dodelu subvencija za naše sugrađane koji žele da otpočnu sopstveni biznis. Zahvalnost dugujemo u ovom podvigu i našim partnerima, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, sa kojom realizujemo sve programe iz oblasti zapošljavanja - naveo je gradonačelnik Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, dodela subvencija Foto: Grad Novi Sad

- Od danas ste i vi deo ovog poslovnog sveta, Grad Novi Sad iz godine u godinu povećava subvencije za samozapošljavanje. Ove godine izdvojili smo rekordna sredstva, blizu 52 miliona dinara, a ono na šta smo posebno ponosni jesu pojedinačni iznosi koji su nikad veći – 400.000 dinara po jednoj subvenciji. Danas uručujemo ugovore za 130 subvencija, a oni su ulaznica u svet samostalnog poslovanja. Želja svih nas je da iz ove sale Novosadskog sajma krenete putem uspeha i da napredujete i da se međusobno pomažete.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

- Od svog grada ćete uvek imati podršku i pouzdanog partnera. Za sledeću godinu planiramo budžet od 203 miliona dinara za akcioni plan zapošljavanja čime ćemo ostati idalje lider u Srbiji po izdvajanju novca za ovu namenu. Čestitam vam na hrabrosti, radujemo se svim biznis idejama, mi smo tu da uvek budemo inicijalni podstrek za sve vas. Pozivam vas da nastavite da konkurišete za ove subvencije i želim vam puno sreće i uspeha u poslovanju – rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

"Neverovatno mi je da ću biti sama svoj gazda"

Kako je navela jedna od dobitnica subvencija, njena najveća podrška je verenik koji je bio uz nju i podržao je u ideji da se prijavi za subvencije.

- Neverovatno mi je da ću biti sama svoj gazda i da ću imati priliku da radim posao koji volim i da prikažem neku drugačiju stranu širim masama. Ono čime ću se ja baviti jeste proizvodnja društvenih igara koje su inspirisane srpskom istorijom i tradicijom. Trudim se da pravim igrice koje su jednostavne za igru, a opet primamljive svim generacijama – navela je ona.

Video: Aleksandar Vučić i Oliver Varhelji obilaze radove na Tiršova 2

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    7. decembar 2022 | 18:58

    I sve to preko kuma tetke ujne strine, bez dobre veze nista nema u ovoj drzavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA