• 0

Evropski jeleni sa Fruške gore prebačeni u Centralnu Srbiju: Bezbedno su isporučeni i pušteni u prirodu

Divljač je, kako navode u NP "Fruška gora", prethodno ispitana u skladu sa planiranim programom kontrole zdravstvenog stanja divljači od strane Uprave za veterinu

  • 0
Evropski jeleni sa Fruške gore prebačeni u Centralnu Srbiju

Foto: npfruskagora

Centralnu Srbiju odnedavno nastanjuju Evropski jeleni, uzgajani na Fruškoj gori.

Preko projekta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za šume, u skladu sa planiranim projektnim aktivnostima naseljavanja tog dela naše zemlje, JP Nacionalni park "Fruška gora" je prebacio 21 jedinku evropskog jelena, prenose Novosti.

Divljač je, kako navode u NP "Fruška gora", prethodno ispitana u skladu sa planiranim programom kontrole zdravstvenog stanja divljači od strane Uprave za veterinu. Zdravstveno ispitivanje divljači urađeno je u saradnji sa Naučno-veterinarskim institutom Novi Sad, i životinje su provele neophodni određeni period u karantinu.

- Jedinke evropskog jelena su poznatog porekla. Uzgajane su u ograđenom delu reproduktivnog centra - uzgajališta Ravne kojim upravlja JP Nacionalni park Fruška gora. Transport jedinki je protekao u najboljem redu i jeleni su bezbedno isporučeni i pušteni u prirodu - navode u najstarijem nacionalnom parku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok