Porodica Vujović iz Ivanjice dobila krov nad glavom: "Kad su me zvali, pevao sam i plakao od sreće"

Ministartvo za brigu o selu opredelilo je novac za kupovinu kuće u Sveštici gde trenutno žive Miloljub i Dušica sa osamnaestogodišnjem sinom Milanom

  • 0

Devetočlana porodica Vujović iz ivanjičkog sela Kovilje napokon je dobila siguran krov nad glavom.

Ministartvo za brigu o selu preko Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava opredelilo je novac za kupovinu kuće u Sveštici gde trenutno žive Miloljub i Dušica sa osamnaestogodišnjem sinom Milanom.

Vujovići su godina živeli u istoj kući kao podstanari, jer im je zbog ženinog krhkog zdravlja bilo neophodno da budu bliže zdravstvenim ustanovama, javlja Infoliga.

To je za njih bilo finansijski gotovo neizdrživo.

"Ja sam prezadovoljan, ne mogu da vam opišem. Kad su me zvali iz ministarstva, ja sam i pevao i plakao od sreće. Žena mi je bolesna, a nisam ni ja nekog zdravlja", priča Miroljub Vujović.

I lokalna samouprava pružila je pomoć Vujovićima kako bi rešili stambeno pitanje. Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, kaže da je ova donacija ministarstva od velikog značaja i da će se lokalna samouprava i ubuduće truditi da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogne svakom kome je to neophodno.

Vujovići će vrata svog novog doma sa osmehom moći da otvore višečlanoj porodici koja broji sedmoro dece i za sada trinaestoro unučića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA