Kiša, 18 stepeni i olujni vetar: Poslednjeg radnog dana neće biti samo sunca i snega

U nedelju će doći do zahlađenja, i očekuje se da kiša pređe u susnežicu i sneg

  • 0
Kiša neutralna Kiša u Beogradu neutralna Kišni dan neutralna kišovito vreme neutralna jesen neutralna Foto: Mateja Beljan

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i mestimično sa kišom, dok će na na jugu uglavnom biti suvo, a uveče će i u tom delu zemlje početi da pada, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U košavskom području i planinskim predelima biće jak, u južnom Banatu sa olujnim udarima, jugoistočni.

Najniža temperatura danas će biti od od 2 do 8 stepeni, a najviša od 10 do 18 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 8 stepeni.

U Beogradu će danas biti oblačno i kišovito, vetar će biti umeren i jak, jugoistočni, najniža temperatura biće od 4 do 6 stepeni, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

I sutra će, prema prognozi RHMZ, biti toplije ali uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar, naročito u košavskom području i na planinama, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine.

U nedelju se očekuje zahlađenje, a uveče i tokom noći, u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije se očekuje prelazak kiše u sneg. U ponedeljak će biti hladno, na severu suvo, u ostalim krajevima sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača.

Video: Otkrivamo kako se pravi vremenska prognoza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA