• 16
 ≫ 

Za suspendovanu nastavnicu iz Vrčina samo pohvale, s odeljenjem bilo problema: Tražila rešenje i pre incidenta

 ≫ 

Nakon što su saznali za verbalni ispad biologičarke, koja je đacima pretila da će "da plati da ih premlate", reagovala je uprava škole

 • 16
Osnovna škola Sveti Sava, Vrčin, žena, pretnja

Foto: Facebook/ОŠ "Sveti Sava", Vrčin, Shutterstock

Posle incidenta u OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu, kada je nastavnica biologije Jelena V. đacima osmog razreda uputila neprimerene pretnje, u ovoj obrazovnoj ustanovi nastava se odvija normalno.

Nakon što su saznali za verbalni ispad biologičarke, koja je đacima pretila da će "da plati da ih premlate", reagovala je uprava škole. Protiv nastavnice je pokrenut disciplinski postupak i ona je udaljena s posla do okončanja postupka.

Deca, nakon incidenta, normalno dolaze na nastavu, ali o događaju niko nije hteo da govori. Domar na ulazu rekao je da je direktor na sastanku i da nije u mogućnosti da razgovara sa novinarma.

Nešto pričljivije bili su komšije i poznanici nastavnice koja je akter incidenta. Za nju imaju samo reči hvale. Ubeđeni su da su je učenici toliko isprovocirali da je morala tako da reaguje.

- Zaista je sjajan pedagog, uvek je ljubazna, nasmejana, često dolazi u našu radnju. Predaje biologiju već 12 godina i nisam čula da je bilo ikakvih problema. Svaki put kada dođe u trgovinu, lepo se ispričamo. Živi normalnim i povučenim životom, nikada nije bila incidentna. Pitanje je koliko su je đaci isprovocirali i podstakli na takvu reakciju. Sigurna sam da to što je rekla, isprovocirana, u besu, nije ozbiljno mislila - kaže nam radnica u obližnjoj prodavnici.

Muškarac starosti oko 35 godina, zaposlen u obližnjoj farbari, takođe, ima lepo mišljenje o Jeleni V. Kako navodi, za nju niko ne može da kaže ružnu reč.

Više stanovnika ovog mesta potvrdilo je da su Jelenu. V. juče ujutru videli u centru Vrčina. Kažu da je posle toga otišla u pravcu Beograda.

- Zaista nikada nisam čuo da je uradila bilo šta loše, baš suprotno, svi je hvale i ističu kao vrsnog pedagoga. Svi smo se iznenadili kada smo čitali u medijima da je vikala na decu. Živi sa detetom, povučenim i normalnim životom. Čuo sam da je nekoliko puta od uprave škole tražila da je oslobode obaveze starešinstva nad ovim odeljenjem, što ukazuje da je ranije imala problema sa učenicima iz razreda - priča sagovornik iz farbare.

Treći nivo nasilja, suspendovana 

Ispad biologičarke, inače, Tim za prevenciju i reagovanje na nasilje, okarakterisao je kao treći novo nasilja, a u Ministarstvu prosvete objašnjavaju da je škola ta koja mora da reaguje, pa je odmah i održan sastanak. Direktor je pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena s posla.

Video: Direktor škole, u kojoj su učenici maltretirali profesorku: Roditelji jednog đaka se nisu odazvali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nena

  9. decembar 2022 | 09:52

  E sad ako Bog da neka vam ta deca dignu celu skolu na glavu.

  48
  2

  Podelite komentar

 • Rastko

  9. decembar 2022 | 10:14

  Rad sa današnjom decom je nikad veća jača i transparentnija ROBIJA !

  24
  0

  Podelite komentar

 • Mihailo

  9. decembar 2022 | 10:58

  Ponašanje ucenika u tom razredu najverovatnije je izazvalo postupak ove nastavnice a, i dogadaji u prethodnom vremenu koji se dešavaju po školama morali zu zabrinuti sve zaposlene u školama pa, i izazvati ovakve postupke. Mislim da ova žena nije jedini krivac i ne bi smela biti kažnjena drasticno, osim javne opomene, sve bi drugo bilo velika greška. Ovde bih skrenuo pažnju na ministarstva prosvete koja eksperimentisu sa školstvom zadnjih 30 ako ne i vise godina. Sad zamislite da ste u životu izloženi, eksperimentu samo godinu dana u kontuitetu, kako bi ste doživljavali sve te promene, koje vam serviraju tzv strucnjaci. Penzioner sam, veze nemam sa školstvom ali gledam, slušam i čitam pa sam odavno razmišljao o tim ljudima. Kad bi neko hteo ili mogao da izbroji koliko planova i programa je promenjeno za zadnjih 30 godina, mislim da bi se šokirao. Sad zamislite kad teplanove i programe počnu sprovoditi razni direktori, svaki na svoj način pa onda i nastavnici deci opet na neki svoj način,dodemo do zabune u kojoj se nezna ko I šta radi. U svemu tome mislim da smo svi u nekom ludilu. Od dece, preko roditelja, nastavnika pa i baba i deda, ja sam, eto, jedan deda koji je zabrinut za budućnost svojih unuka, svoje dece, kako će sve ovo izdržati. Da ne pominjem koliko je KORONA, uticala na sve nas, ne kao bolest već kao kreator planova programa i ponašanja svih nas. I da ne spominjem, onlajn nastavu danas, učionica sutra, prekosutra raspust, o BOŽE moj POMOZI NAM.

  22
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok