"Otac nam se obesio, poverio se kolegama, oni ćutali": Bojanu je ostalo samo pismo i jedna teška rečenica

Bojan sumnja da je njegov otac bio depresivan, a da niko od onih kojima je govorio da će se ubiti, nije ozbiljno shvatao njegove reči

  • 3
Bojan Tomić Foto: Telegraf

Bojan Tomić (37)  iz Varvarina živeo je u u skladnoj porodici, uprkos tome što su mu roditelji bili razvedeni. Nije ni slutio da će pred veliki dan za celu porodicu, njegov otac podići ruku na sebe i tim činom ostaviti sve njih bez odgovora na mnogo pitanja. 

- Moj otac je živeo u Sokobanji, tamo je radio kao ugostiteljski radnik. Sve do pandemije koja nas je zadesila, on je radio, ali je bio neprijavljen. Kada je pandemija uzela maha i posao nije išao, on se vratio u porodičnu kuću i više nije imao od čega da živi - počinje priču za Telegraf.rs njegov sin Bojan.

Bojan i njegova sestra su uvek bili uz oca, finansirali ga i pomagali mu u najgorim momentima.

- Sestra i ja smo se trudili da mu sve obezbedimo. Znate kako, bilo je jako teško jer je on bio sam, svako živi na svojoj strani i nismo zajedno. Uvek nam je bilo bitno da on ima sve i da ne oskudeva u osnovnim stvarima. Imao je on i momente kada se kockao, ali nije to bilo toliko strašno. Možda ga je potresalo to što smo ga mi izdržavali. On nikada nije bio prijavljen da je radio, pa ni penziju ne bi imao.

Tragedija je promenila sve

- Ponavljam, on se vratio u porodičnu kuću i zahtevao je da nam je da, ali da ne živimo tamo. Ne znamo zbog čega je to tako, ali baš nije želeo da žuivimo u toj kući. Moja sestra ima ćerku, kojoj smo pripremali 18. rođendan. Sestrina i moja ideja je bila da njoj poklonimo kuću, ali uprkos tome što je on obožavao svoju unuku, ta ideja mu se nije svidela. Nismo ni znali šta se dešava, sve do dana kada ga je upravo sestričina našla obešenog. To je bilo u novembru sad, mesec dana pre njenog punoletstva - priča sin Bojan.

Na mnoga pitanja, kaže, nemaju odgovor. I to je teret koji nose na duši. 

- To je veliki šok za nas, ja ne znam razlog zbog čega bi on to uradio. Znam da je bio u nekakvoj depresiji, ali nisam ni sanjao da je spreman to sebi da učini. Pitamo se zbog čega, da li je možda bolestan bio, milion pitanja smo imali - priseća se momak.

Oproštajno pismo i kolege koje su sve znale

- Ostavio nam je oproštajno pismo, gde je napisao kako skida odgovornost sa nas, želeo je da nas rastereti, ali ono što me ubija polako jeste činjenica da su njegove kolege znale. On se žalio kolegama i pričao im je da ostavlja oproštajno pismo, a niko nam nije ništa rekao. Znam da je imao želju da se vrati u banju i da nastavi da se bavi ugostiteljstvom, ali šta se zapravo desilo i koji je razlog, mislim da nikada saznati nećemo. U pismu piše kako je samo uradio ono što je morao, i da mi nismo krivi - priča Bojan i dodaje:

- Ljudi su često depresivni i kada se žale, mi to svi shvatamo olako. Ako vidite da neko spominje samoubistvo ili nešto slično, reagujte, jer kada se to desi kasno je za sve. Ja sam ovo preživeo, tuga je velika, ali sada sam odlučio da podelim sa svima svoju bol i da budem tu za ljude koji prolaze kroz isto. Moramo da izvučemo nešto pozitivno iz svega što nam se dešava, ja se evo trudim. Ali zasigurno mogu da kažem, osoba koje je odlučila da se ubije, to nikada nećete moći da provalite, prosto ne daju nikakve znake - zaključuje Tomić.

Bojan je odlučio da se oglasi i na društvenim mrežama, gde će podeliti sa svima svoju priču i pomoći ljudima. Njegova namera je da širi svest o ovakvim situacijama, a njegov post nakon smrti oca možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    15. decembar 2022 | 22:17

    Gospod da vas sačuva i pomogne da što lakše prerodite tešku situaciju u kojoj ste se našli ni krivi ni dužni a njemu neka oprosti i podari mir.

  • regler

    16. decembar 2022 | 01:03

    on nikada nije bio prijavljen .. to je problem sa Drzavom .. nema drzave .. to u drzavama nije moguce ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA